Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

imogen5

Ovog vikenda 8. i 9. studenog na proslavi Imogena u klubu Super Super gostuju velikani housea DJ Garth i Kai Alcé, dok će Ilija Rudman i Antonio Zuza predstaviti novi projekt "Imogen Soundystem".

Imogen Recordings, najuglednija domaća etiketa elektroničke glazbe u svijetu, slavi ovog vikenda pet godina postojanja. Njezini osnivači Ilija Rudman i Antonio Zuza, cijenjeni DJ-i i producenti, zamislili su je kao profilirani butik s vrlo probranim artiklima. Sve je počelo izdanjem za poznati britanski bend Brand New Heavies koji su upravo prošlog vikenda prvi put nastupili u Zagrebu.

“Počeo sam izbacivati prve materijale, među kojima su bili i mixevi za Brand New Heavies. Budući da nam je produkcijska i studijska struktura postala velika, zaključili smo da ne moramo svoje materijale rasipati po drugim labelima po svijetu. Shvatili smo da to možemo zajedno raditi vrlo dobro, a da su nam Brand New Heaviesi najbolji mogući kick-off start te da ćemo već s tim izdanjem sigurno dospjeti pod povećalo”, kaže Ilija Rudman.

I nakon toga je krenulo. Uslijedilo je izdanje s dvije pjesme Ilana Kabilja, a zatim su se na ovoj etiketi našli, među ostalima, Robert Owens, Charles Webster, Darshan Jesrani i Don Carlos, sve sami velikani house žanra.

“Želimo držati aktualnima i cijenjenima ljude koji su davno postavili temelje glazbi koju cijenimo. Želimo ih držati na mjestu na koje pripadaju, a tako se i osjećaju kod nas na labelu. Svi su oni shvatili što radimo, što nam je u cilju, vide koju ekipu skupljamo i to poštuju”, objašnjava Antonio Zuza.

Iako su svjesni da im je iz Hrvatske malo teže raditi ovakav posao nego iz Londona Ili Berlina, ističu kako su granice danas izbrisane. Ploče im tiska njemačka firma koja ih proizvodi u Francuskoj, a distribucija im je u Londonu.

“Masa mojih kolega iz europskih metropola, koji su bili na nekom sličnom nivou razvoja kao ja, imaju manje posla od mene. Ja sam im bio egzotičan. Iz Zagreba, iz Hrvatske za koju nikada nisu ni čuli. Da nas dvojica radimo i živimo u Uzbekistanu, ja sa svojim znanjem i iskustvom, a Antonio s energijom, postigli bismo istu stvar”, naglašava Rudman.

Zarada im, kažu, nije u prvom planu. Pozicionirati se na zasićenom tržištu na kojem najviše zarađuju streaming servisi, nije jednostavno. Zarada često dolazi više kroz organiziranje partija, sponzore i merchandise nego kroz samu glazbu. “Naša izdanja, budući da je riječ o singlicama, većinom su predviđena da ih kupuju DJ-i i performeri te kolekcionari. Mi, recimo, uopće nemamo digitalne verzije svojih izdanja. To planiramo u 2020. godini, i to isključivo na Bandcampu”, dodaje Zuza.

Kako bi promovirali brend Imogen i okupili ljude koji ih prate, nekoliko puta godišnje organiziraju partije na koje dovode zvijezde housea. Na proslavi rođendana pridružit će im se tako karizmatični DJ Garth iz San Francisca i stari znanac Kai Alcé iz Atlante, koji već ima izdanje za Imogen Recordings.

"Garth je institucija, jedan od ljudi koji je oživio glazbenu scenu još prije 30 godina. Mene je uvukao u tu glazbu i formirao sa svojim zvukom i labelom Grayhound. U Hrvatskoj još nije bio, iako smo tijekom godina često pričali, ali nikada o nekom konkretnom susretu i onda se dogodila ideja o obilježavanju 5. obljetnice. On je famozan DJ, koji svira isključivo na vinilima. Njegov je Grayhound doživio oko 60 izdanja. U 90-ima je imao Wicked Sound System partije, prava hipi okupljanja po 5-6 tisuća ljudi. Imali su Grayhound bus s kojim su radili turneje, a s njima je išao i DJ Harvey", veli Rudman.

Dugo cijene i Kai Alcéa koji je već svirao u Zagrebu. Navode kako se pokazao kao pravi gospodin iz američke struje DJ-a koji često imaju predrasude i ne vole raditi s Europljanima.
"Kai Alcé se prvi puta u Zagrebu predstavio kroz naš label. Smatrali smo da su on i Garth različiti, ali kompatibilni u zvuku. Kada smo objavili event, njih dvojica nisu znali da sviraju jedan s drugim, pa je Alcé rekao da je baš s prijateljem bio komentirao kako bi volio da on i Garth negdje sviraju zajedno", napominje Zuza.

Želja mu se ispunila i stvoreni su tako svi preduvjeti za odličnu dvodnevnu feštu 8. i 9. studenog u klubu Super Super gdje će nastupiti i Rudman i Zuza pojedinačno te sa svojim novim projektom Imogen Soundsystem.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.

SUPER SUPER

8. 11.
Kai Alcé
Ilija Rudman
Imogen Soundsystem

9. 11.
DJ Garth
Antonio Zuza
Imogen Soundsystem