Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

improvizije

Ane Paška umjetničkim, Ana-Marija Fabijanić civilnim imenom, izvođačica, glazbenica, dramaturginja, ilustratorica, jednom riječi umjetnica rodom s Paga, kojeg od milja naziva svojom zemaljskom planetom, bijelim krvnim zrncem u krvotoku Mediterana, predstavit će 07.12.2019. u 20 sati svoj poetsko-glazbeni performance IMPROVIZIJE u Gradskom kazalištu mladih u Splitu.

Ane Paška o Improvizijama: „IMPROVIZIJE su nastale, zapravo se još uvijek stvaraju kao „ogoljeni proces“ stvaranja iz Trenutka. Ideja je objediniti neke od mojih vizija (bilo na razini priče, bilo na razini glazbe) i improvizaciju, pa je tako nastalo ime Improvizije. Htjela sam pred publikom učiniti ono što često radim kući i uglavnom mi uspijeva: sjednem za klavir, cajon, uzmem harmoniku, gitaru, flautu, trubu, drombulju ili lonac u kojem taj dan kuham i sviram što mi u tom trenutku dođe, a skupa s glazbom dolaze mi i riječi pa se kristalizira priča, dogodi greška na kojoj se zadržim dovoljno dugo da me odvede u nešto potpuno novo i tako dalje i dalje i dalje ... „

Nakon završene dramaturgije na ADU u Zagrebu, Ane završava studij filma i videa na splitskom UMAS-u. 2011. -2016. radi kao dramska pedagoginja u studiju PlayDrama pod umjetničkim vodstvom Elvisa Bošnjaka. 2014. postavlja autorsku glazbenu predstavu „Slikovnica od pidžame“ u splitskom Gradskom kazalištu mladih, popraćenu izložbom i knjigom pjesama pisanih u rukopisu te vlastitih ilustracija. 2016. godine u GKM u Splitu izlazi s projektom „JaMajka Dream“, istoimenom knjigom i predstavom posvećenom iskustvu majčinstva u kojoj je jedna od četiri izvođačice, te autorica teksta i glazbe. 2013. s kolegicom Maricom Grgurinović osniva kazalište BESA, prvo profesionalno otočko kazalište u Hrvatskoj sa sjedištem u Visu, koje isključivo proizvodi autorske predstave, a u svom djelovanju objedinjuje ideju kazališnog laboratorija i održivog permakulturnog razvoja.

Ane Paška napravila je tri autorska kratka eksperimentalna filma Tutasputa, CilinDAR i Mliječni put koji su do sada prikazani na raznim festivalima diljem svijeta, u Nigeriji, Iranu, Londonu, Floridi, Las Vegasu, Minnesoti, Indiji, Portugalu, Španjolskoj, Italiji, Velikom Taboru, Coloradu, Montani, Zagrebu, Rijeci...Za film CilinDAR dobila je posebno priznanje žirija na Reviji studentskog filma u Zagrebu (2019.)

Objavljuje autorske spotove za svoje pjesme s kojima najavljuje specifičan pristup stvaranja muzičkog albuma: „Za svaku kompoziciju želim napraviti filmsku priču i objaviti je u obliku glazbenog spota kojeg želim sama montirati. Ideja je da konačni rezultat bude stvaranje muzičkog filbuma.“