Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

jazz ciklus

Koncert Jazz orkestra HRT-a iz Jazz ciklusa održat će se u srijedu, 11. prosinca u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Predstavit ćemo vam svestrane umjetničke osobnosti koje krije sam Orkestar. Neke od njih znamo prvenstveno kao vrhunske jazz izvođače, no oni su još i sjajni skladatelji i aranžeri.

Jazz orkestar HRT-a danas se može pohvaliti sjajnim instrumentalistima od kojih su svi i vrsni solisti, improvizatori, koji su u svakom trenutku i svakoj situaciji spremni odgovoriti na izazove, bez obzira o kojem se podžanru jazza, i ne samo jazza, radi. No, mnogi od njih su i zapaženi autori i aranžeri (bez obzira pišu li aranžmane za svoje ili skladbe svojih kolega) koji svojim djelima obogaćuju repertoar Orkestra. (Davor Hrvoj)

Slušamo stoga njihove skladbe u izvedbi matičnog orkestra pod vodstvom redovitog sudionika takvih projekata, šef-dirigenta Mirona Hausera. Koncert je to koji donosi višestruku dobit i za hrvatsko glazbeno stvaralaštvo i za Hrvatsku radioteleviziju. Osim što se tim projektom obogaćuje repertoar Jazz orkestra HRT-a,prigoda je to i da nam se članovi predstave kao svestrani pojedinci koji njeguju različite, visokooindividualne izričaje i mnoge glazbeničke vještine.