Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

sonica fest

SONICA Festival iz Ljubljane zajednički s domaćinima KONTEJNERom i ZEZ-om kurira posebnu večer u KSET-u u petak, 20. 12. kao dio SONICA X serije događanja koja se održava diljem Europe. SONICA je festival elektroničke glazbe i sound arta, koncipiran kao showcase godišnjeg programa platforme MoTA - Museum of Transitory Art.

Ova večer ujedno će poslužiti i za otkrivanje datuma ZEZ Festivala 2020 i početak prodaje limitiranih festivalskih karata po earlybird cijeni.

Lineup:

Irena Tomažin & Nenad Kovačić
Ana Kravanja & Samo Kutin
Nenad Sinkauz
Shekuza (live) & Marko Jugović & Lina Rica
+ DJ set: Barbarella (Kikimore) B2B Gašper Torkar

Irena Tomažin & Nenad Kovačić

Irena Tomažin je aktivna stvarateljica i performerica u područjima eksperimentalne improvizirane glazbe i teatra pokreta. Vodi radionice glasa i pokreta “Moved by Voice” u Sloveniji i inozemstvu. Ovom prilikom po prvi put će nastupiti u posebnom duetu s domaćim perkusionistom Nenadom Kovačićem. Član je niza bendova i ansambala, kao što su Antenat, Sevdah Takht Damira Imamovića (Glitterbeat Revords), Afion, Mimika, Truth≠Tribe, s kojima redovito nastupa diljem svijeta.

Ana Kravanja & Samo Kutin

Samo Kutin je prepoznat po sviranju nekonvencionalnih instrumenata, bilo onih koji su davno nestali iz svakodnevne upotrebe ili vlastitih zvučnih naprava sastavljenih od žica, drva, bundeva, kamena, stakla i otpadnih materijala. U prva dva projekta muzicira upravo s Anom Kravanjom s kojom će i nastupiti u duetu ove večeri u KSET-u, a u sklopu sastava Širom smo ih već imali prilike vidjeti na toj pozornici na ZEZ Festivalu. Ana svira niz tradicionalnih i klasičnih instrumenata te instrumenata domaće izrade.

Nenad Sinkauz

Nenad Sinkauz djeluje kao skladatelj i izvođač u glazbenim, kazališnim, suvremenoplesnim, filmskim i multimedijskim projektima. Magistrirao je etnomuzikologiju u Padovi, a u svom umjetničkom radu istražuje nekonvencionalnije glazbene forme i izričaje. Sinkauz je autor i izvođač u hvaljenom audiovizualnom projektu …day of the year te suosnivač međunarodnog festivala eksperimentalne i improvizirane glazbe Audioart u Puli.

Shekuza (live) & Marko Jugović & Lina Rica

Slovenski sonični istraživač, DJ, skladatelj i klavijaturist Miha Šajina a.k.a. Shekuza već dugo stvara glazbu. Za ovu priliku će predstaviti posebni modularni live set, u pratnji klasičnog perkusionista Marka Jugovića i VJ-ice Line Rice.

DJ set: Barbarella & Gašper Torkar B2B

Barbarella je ⅙ ženskog eksperimentalnog kolektiva Kikimore koji hoda po rubu između noise i ambijentalne elektroničke improvizacije. Njeni DJ setovi su igrališta za otkrivanje bangera s one strane underground klupske muzike. Ovom prilikom podijelit će pult s Gašperom Torkarom, svestranim DJ-om i umjetnikom. Osim istraživanja elektroničke i klupske glazbe, kao umjetnik se bavi temama jezika i zvuka u raznim kontekstima te je napisao glazbu za nekoliko kazališnih izvedbi, instalacija i performansa.

MoTA – Museum of Transitory Art MoTa je multidisciplinarna platforma posvećena unaprjeđenju istraživanja, produkcije i prezentacije privremenih, eksperimentalnih i live umjetničkih oblika. MoTa je muzej bez stalne kolekcije ili fiksnog prostora. Umjesto toga, njegov program se realizira na raznim lokacijama i kontekstima u privremenim fizičkim i virtualnim prostorima.

Za upad će biti potrebno odvojiti 40 kn na ulazu.