Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

stormzy

Jedan od najiščekivanijih albuma godine je vani! "Heavy Is The Head" predstavlja uzbudljiv povratak na scenu višestruko nagrađivanog glazbenika i novog britanskog miljenika, repera Stormzyja, koji se u posljednjih godinu dana profilirao u jednu od najutjecajnijih pop ličnosti godine! Ovu činjenicu potvrdio je i časopis Time velikom naslovnicom listopadskog izdanja u kojem je reper proglašen jednim od predvodnika nove generacije. Da se radi o novom glazbenom fenomenu bilo je jasno u trenutku kad je njegov debitantski album "Gang Signs & Prayer" (2017). u rekordnom roku dosegao platinastu nakladu!

Album "Heavy Is The Head" je producirao glazbenik osobno te je pomno izabrao gostujuća, sve redom vrlo uzbudljiva glazbena imena – abecednim redom među njima su se našli Aitch, Burna Boy, Ed Sheeran, Headie One, H.E.R., Tiana Major9 i YEBBA, a svoj su obol dali i producenti Fred Gibson, Fraser T Smith i T-Minus.

Najavni singl "Vossi Bop" objavljen je u travnju i ujedno je bio prvi glazbeni uradak kojeg je slavni reper objavio nakon dvije godine kreativne pauze. Britanski reper oborio je ovom pjesmom rekorde u broju digitalnih streamova te osigurao svoj prvi broj jedan na službenoj UK top listi, a prateći videospot proglašen je jednim od najgledanijih ovogodišnjih glazbenih uradaka na YouTube platformi. Nedugo nakon toga uslijedili su singlovi "Crown" i "Wiley Flow", a pored jednako uspješnog singla "Own It" nastalog u suradnji s glazbenim rekorderom Edom Sheeranom i nigerijskom afro-fusion zvijezdom Burna Boyjem, Stormzy je ususret objavi drugog studijskog albuma otkrio i videospot za pjesmu "Audacity".

Stormzy se u svojoj 26. godini života u stranicu glazbene povijesti upisao kao prvi britanski solo izvođač koji je predvodio program ovogodišnjeg Glastonbury festivala, jednog od najvećih i najatraktivnijih glazbenih festivala u svijetu. Osim što mu se priznaju zasluge za evoluciju urbanog glazbenog krajolika, Stormzy se u tek nekoliko godina aktivne karijere istaknuo kao istinski društveni aktivist te je zahvaljujući svom angažmanu postao jedna od najimpozantnijih kulturnih ličnosti u Velikoj Britaniji.

Među njegovim fanovima pronašao se i poznati ulični umjetnik Banksy. Banksy je podršku Sormzyju pokazao ovo ljeto netom prije nastupa na prestižnom festivalu i dizajnirao mu neprobojni prsluk koji je reper nosio na pozornici. Umjetničko djelo koje je predstavljeno kao simbol podijeljenosti britanske nacije nalazi se i na portretu fotografa Marka Mattocka, slike koja je ovaj mjesec predstavljena kao dio privremenog postava Nacionalne galerije u Londonu i koja je ujedno i naslovnica ovog sjajnog albuma.

Album "Heavy Is The Head" možete nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Splitu, Osijeku te putem Dancing Bear web shopa. Stormzyja pratite na Facebooku i Instagramu te slušajte na digitalnim platformama putem sljedeće poveznice.

Popis pjesama:

1. Big Michael
2. Audacity (feat. Headie One)
3. Crown 4. Rainfall (feat. Tiana Major9)
5. Rachael’s Little Brother
6. Handsome
7. Do Better
8. Don’t Forget to Breathe (feat. YEBBA) (Interlude)
9. One Second (feat. H.E.R.)
10. Pop Boy (feat. Aitch)
11. Own It (feat. Ed Sheeran & Burna Boy)
12. Wiley Flow
13. Bronze
14. Superheroes
15. Lessons
16. Vossi Bop