Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

"Dobili smo domaće pop zvijezde nekoliko svjetlosnih godina pomaknute iz okvira scene... izvanzemaljski zvuk albuma stoji u redu s pjesmama iz najnovije svjetske produkcije..." pisalo se prije točno 20 godina kada je, tad još uvijek relativno nov bend naziva Meritas objavio svoj album - Igra.

Dvadeset godina poslije, u okrugloj 2020., kada sad već kultni album „Igra“ puni dvadeset godina, Meritas se vraća na mjesto na kojem je album Igra doživio svoju koncertnu promociju - u Sax!

U subotu, 7. ožujka 2020., izvrsne Meritas sa svojim glazbenicima vraćaju se u zagrebački Sax i odnose nas u vrijeme nastanka albuma „Igra“, uz melodije pjesama koje već 20 godina odjekuju eterom, i danas se smatraju skoro pa evergreenima. „Budim se“, „Sami na ulici“, istoimena „Igra“ samo su neke od pjesama koje publika dan danas s osmjehom dočekuje gdje god ih ima prilike čuti.

Upravo zato, ideja je da se na jednome mjestu okupe svi koji već 20 godina vole pjesme s albuma „Igra“, i da zajedno, Meritas i njihova publika, proslave sam izlazak albuma, koji je nakon izlaska obilježio mnoge sljedeće korake i događaje.

Osim hit pjesama koje je album donio i nominaciju za nagradu „Crni mačak“, u sjećanju je ostao i prepoznatljiv cover albuma Igra - dvije djevojčice na bijeloj pozadini, kojeg su dizajnirali Dejan Kršić i Rutta d.d.

Od tada su ove majstorice i dalje itekako tu, nižu nove pjesme koje ostaju godinu za godinom i postaju hitovi, spadaju u radijski najemitiranije izvođače u Hrvatskoj, broje šest odličnih albuma, puno nagrada i koncerata na kojima se njihova publika multiplicira i ostaje zadivljena svježinom koju autorski zadržavaju, a povrh svega toga, otvaraju nove niše djelovanja skladanjem za kazalište, dječje predstave, filmove...

I tako, poslije koncertno ispunjene 2019., ovu godinu započele su nedavnim nastupom povodom otvorenja stolovanja Rijeke kao Europske Prijestolnice Kulture, a nastavljaju je daljnjim koncertnim destinacijama i velikim planovima.

Prva zagrebačka koncertna destinacija Meritas je dakle klub Sax, 7. ožujka, gdje će publiku dočekati, uz vokale Meri Jaman i Anite Valo, koja će se također naći i na akustičnoj gitari, njihov bend koji čine: Ivan Božanić na električnoj gitari, Zdeslav Klarić na klavijaturama, Mladen Munivrana na bas gitari te Danijel Tuškan na bubnjevima.

Ulaznice za koncert Meritas mogu se kupiti u pretprodaji svaki dan u popodnevnim i večernjim satima u klubu Sax po cijeni od 55 kuna, a na dan koncerta na ulazu u Sax, po cijeni od 70 kuna.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici