Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Iduće srijede, 12. veljače u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti održat će se još jedan koncert iz Jazz ciklusa.

Ovogodišnja prijestolnica kulture Rijeka iznjedrila je mnoge sjajne glazbenike, među kojima je i pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić. Višestruki dobitnik nagrada Porin i Status, poznat je po impresivnim projektima s mnogim istaknutim glazbenicima jazz, klasične i pop/rock scene. Jazz klavir diplomirao je na Kärtner Landeskonservatoriumu u Austriji u klasi prof. Roba Bagarda (SAD). Dosada je snimio četiri autorska albuma, od kojih je treći album Pandaland prvu službenu promociju doživio u Shanghaiju - osvojivši čak dva Porina; za najbolji jazz album te za najbolju jazz izvedbu. On je glazbenik koji je u samo 30 godina života nastupio u prestižnim dvoranama poput Schoenberg Halla na sveučilištu UCLA u Kaliforniji i najstarijoj koncertnoj dvorani u Shanghaiju, Cadillac Shanghai Concert Hallu, koju je napunio sa Zvjezdan Ružić Sextetom, a suradnja s 2Cellos odvela ga je i putevima Australije,Novog Zelanda i Japana, gdje je nastupio u Tokiju u čuvenoj Areni Budokan. Na ovom koncertu Ružić će se skladatelj i solist, uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera, predstaviti autorskim skladbama u aranžmanima za jazz orkestar. „Puno sam razmišljao o ovom koncertu jer mi je neopisivo važan.“ – izjavio je Ružić. „Ne danima, već mjesecima. Kako složiti program, koje skladbe uvrstiti za ovu prigodu, a koje, nažalost, odbaciti... a sve su mi toliko drage. Između 30 autorskih skladbi koje se nalaze na moja četiri autorska albuma trebao sam odabrati deset mi najdražih koje ću za ovu posebnu prigodu izvesti sa Jazz orkestrom HRT-a. Odlučio sam koncertni program publici predstaviti kao kratki presjek mog dosadašnjeg stvaralačkog rada, tako da ćemo izvesti po dvije do tri pjesme sa svakog albuma. Koncert ćemo započeti sa skladbama s mog albuma prvijenca “The Knightingale Cabaret”, zatim prijeći na album "Elfin Farewell", izvesti i pokoju skladbu s albuma "Pandaland", a završiti skladbama s mog najnovijeg, tek nedavno izdanog albuma, “Delightful F” - projekta Pianotron. Za razliku od svih dosadašnjih projekata koje sam uvijek sam aranžirao, za ovu prigodu odlučio sam angažirati dva najbolja aranžera za big band u ovom dijelu regije, Luku Žužića i Aleša Avbelja. Svakome sam poslao pet skladbi i u potpunosti se prepustio u njihove ruke. To su vrhunski aranžeri, a ja želim samo uživati na ovom koncertu! Aktivno radimo na uvježbavanju materijala kojeg ćemo publici prezentirati iduće srijede u MSU-u. Dirigent Miron Hauser pažljivo nas usklađuje, a atmosfera u orkestru je iznad svih mojih očekivanja, što me posebno veseli! Eto, mogu samo reći da se iskreno nadam kako je ovo tek početak jedne lijepe suradnje između mene i Jazz orkestra HRT-a.“

Prodaja ulaznica dostupna je na ulaznice.hr i dva sata prije početka koncerta u MSU-u, a izravan prijenos koncerta biti će na Trećem programu Hrvatskoga radija.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima