Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon što su krajem 2019. najavili ponovno okupljanje, legendarni Rage Against The Machine sada su objavili i cijeli set datuma velike svjetske turneje, javlja Loudwire.

Prvi, oni proljetno-ljetni datumi, rezervirani su za SAD, a krajem kolovoza RATM karavana seli se na strai kontinent gdje će održati niz datuma. Prvi koncert u Europi održat će 28. kolovoza na Leeds Festivalu, nakon čega slijede nastupi na Reading festivalu, Parisu, Stradballyu, Berlinu, Pragu i Krakovu.

ratm bec

Nama najbliže potvrđeni koncert održat će 12. rujna kada će nastupiti u glasovitoj bečkoj Gradskoj dvorani.

Ulaznice za bečki koncert kreću u prodaju 14. veljače u 12:00 sati putem oeticket.com.

Predgrupa RATM-u bit će Run The Jewels.

Rage Against the Machine, također poznat kao RATM ili jednostavno Rage je američki rock sastav zapažen po promicanju mješavine hard rocka i rapa (poznate kao rapcore), kao i po svojim ljevičarskim uvjerenjima.

Na vrhuncu prije raspada u 2000., Rage Against the Machine je jedan od najpopularnijih političkih hard rock sastava svih vremena, i u svakom slučaju 1990-ih.

Rage je inspiraciju dobivao iz ranog metala i rapa poput Public Enemya i Afrika Bambaatea. Spajanje raznih tipova rime i vokalnih izvođenja pjesmi, zajedno s Tom Morellovim virtuoznim sviranjem gitare, čine RATM teškim za svrstati u određeni glabeni žanr.