Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Legendarni velški glazbenik Tom Jones najavio je novu europsku turneju za 2020. godinu, koja će uključivati čak 25 koncerata, među kojima će se naći i gostovanje u Opatiji 11. srpnja. Ništa to ne bi bilo neobično da legenda u srpnju neće navršiti 80 godina.

Tom Jones čest je gost naših krajeva, pa je tako lani nastupio u Ljubljani, a 2017. godine u Puli. - Iako je Tom Jones često nastupao u Hrvatskoj iznimna nam je čast što će prvi put nastupiti na Ljetnoj pozornici. Njegovi koncerti neopisiv su doživljaj stoga očekujemo koncertni spektakl - rekao je organizator koncerta i direktor Star produkcije, Alen Ključe.

Jones je u karijeri objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija. Glazbene kritičare posebno su oduševili, što produkcijski, što izvedbom, posljednja tri "Long Lost Suitcase", "Spirit in The Room" i "Praise & Blame" što je samo potvrda da Jones s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u povijesti glazbe. Tomov album iz 1999. godine "Reload", na kojemu su hitovi "Sex Bomb" i "Mama Told Me Not to Come", najprodavaniji je u njegovoj karijeri, a na prvom mjestu britanskih top lista prodaje bio je dvije godine.

tom jones 504x238

Tom Jones jedan je od rijetkih koji i danas uspješno odrađuje turneje i puni svjetske dvorane, a čije hitove vole sve generacije. Zbog doprinosa umjetnosti te promociji Velike Britanije u svijetu, kraljica Elizabeta II ga je 2006. godine imenovala vitezom I dala mu titulu Sir, a 2012. nastupio je I na njenom Dijamantnom jubileju u Buckinghamskoj palači.

U svojoj impresivnoj karijeri dobio je mnoga priznanja; BRIT Award za doprinos glazbi, Silver Clef za životno djelo, Hitmaker nagradu od američke Kuće Slavnih te prestižnu Music Industry Trust Award.

- Ovakvi koncerti čine nas vrlo ponosnima, jer je osim što puno znače za našu destinaciju nude i nezaboravan ugođaj posjetiteljima i samim glazbenicima. Za razliku od ostalih lokacija ovdje u intimnom ambijentu nadomak mora posjetitelji su na svega nekoliko metara od glazbenih zvijezda što je uistinu jedinstvena prilika i događaj za cjeloživotno pamćenje. Naša dosadašnja suradnja s vrijednom ekipom Star Produkcije uvijek je bila na uzajamno zadovoljstvo stoga veseli što ovaj koncert radimo upravo s njima - rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Glazbeni spektakl ovog nevjerojatnog pop-rock pjevača raskošna baritona s istinskim osjećajem za soul i blues je koncert koji se ne smije propustiti. Prodaja ulaznica kreće u petak, 14. veljače 2020. od 10 sati na prodajnim mjestima Festivala Opatija (Ljetna pozornica, Zert bb, Opatija) i na ovlaštenim mjestima prodajnog sustava Eventim, a cijena će iznositi od 390 kuna za tribine do 1.250 kuna za VIP sektor.

Raspored turneje

Ožujak
3. – London, UK – The O2 (Music for the sden benefit)

Svibanj
27. – Siegen, Germany – KulturPur Festival
29. – Jelling, Denk – Jelling Music Festival
31. – Belfast, UK – Botanic Gardens

Lipanj
2. – Cork, Ireland – Live at the quee
9.-10. – Surrey, UK – Hampton Court Palace Festival
13. – Hull, UK – Hull College Craven Park
14. – Darlington, UK – Darlington Arena
19. – Plymouth, UK – Plymouth Hoe
20. – Newton-le-Willow, UK – Haydock Park Racecourse
23. – Amsterdam, NL – Ziggo Dome
25. – Berlin, Germany – Tempodrom
27. – Inverness, UK – Caledonian Stadium
28. – Telford, UK – QE2 Arena

Srpanj
5. – Paddock Wood, UK – The Hop Farm
7. – Luxembourg – Neimenster
11. – Opatija, Ljetna pozornica
22. – Wiblingen, Germany – Wiblingen Abbey
24. – Newket, UK – Newket Racecourse
26. – Carlisle, UK – Bitts Park
29. – Lauchheim, Germany – Schloss Kapfenburg

Kolovoz
1. – Tonsberg, Norway – Brygga i Tonsberg
2. – Tienen, Belgium – Suikerrock Festival
8. – Edinburgh, UK – Princes Street Gardens
16. – Norwich, UK – Earlham Park