Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Legendarni velški glazbenik Tom Jones najavio je novu europsku turneju za 2020. godinu, koja će uključivati čak 25 koncerata, među kojima će se naći i gostovanje u Opatiji 11. srpnja. Ništa to ne bi bilo neobično da legenda u srpnju neće navršiti 80 godina.

Tom Jones čest je gost naših krajeva, pa je tako lani nastupio u Ljubljani, a 2017. godine u Puli. - Iako je Tom Jones često nastupao u Hrvatskoj iznimna nam je čast što će prvi put nastupiti na Ljetnoj pozornici. Njegovi koncerti neopisiv su doživljaj stoga očekujemo koncertni spektakl - rekao je organizator koncerta i direktor Star produkcije, Alen Ključe.

Jones je u karijeri objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija. Glazbene kritičare posebno su oduševili, što produkcijski, što izvedbom, posljednja tri "Long Lost Suitcase", "Spirit in The Room" i "Praise & Blame" što je samo potvrda da Jones s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u povijesti glazbe. Tomov album iz 1999. godine "Reload", na kojemu su hitovi "Sex Bomb" i "Mama Told Me Not to Come", najprodavaniji je u njegovoj karijeri, a na prvom mjestu britanskih top lista prodaje bio je dvije godine.

tom jones 504x238

Tom Jones jedan je od rijetkih koji i danas uspješno odrađuje turneje i puni svjetske dvorane, a čije hitove vole sve generacije. Zbog doprinosa umjetnosti te promociji Velike Britanije u svijetu, kraljica Elizabeta II ga je 2006. godine imenovala vitezom I dala mu titulu Sir, a 2012. nastupio je I na njenom Dijamantnom jubileju u Buckinghamskoj palači.

U svojoj impresivnoj karijeri dobio je mnoga priznanja; BRIT Award za doprinos glazbi, Silver Clef za životno djelo, Hitmaker nagradu od američke Kuće Slavnih te prestižnu Music Industry Trust Award.

- Ovakvi koncerti čine nas vrlo ponosnima, jer je osim što puno znače za našu destinaciju nude i nezaboravan ugođaj posjetiteljima i samim glazbenicima. Za razliku od ostalih lokacija ovdje u intimnom ambijentu nadomak mora posjetitelji su na svega nekoliko metara od glazbenih zvijezda što je uistinu jedinstvena prilika i događaj za cjeloživotno pamćenje. Naša dosadašnja suradnja s vrijednom ekipom Star Produkcije uvijek je bila na uzajamno zadovoljstvo stoga veseli što ovaj koncert radimo upravo s njima - rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Glazbeni spektakl ovog nevjerojatnog pop-rock pjevača raskošna baritona s istinskim osjećajem za soul i blues je koncert koji se ne smije propustiti. Prodaja ulaznica kreće u petak, 14. veljače 2020. od 10 sati na prodajnim mjestima Festivala Opatija (Ljetna pozornica, Zert bb, Opatija) i na ovlaštenim mjestima prodajnog sustava Eventim, a cijena će iznositi od 390 kuna za tribine do 1.250 kuna za VIP sektor.

Raspored turneje

Ožujak
3. – London, UK – The O2 (Music for the sden benefit)

Svibanj
27. – Siegen, Germany – KulturPur Festival
29. – Jelling, Denk – Jelling Music Festival
31. – Belfast, UK – Botanic Gardens

Lipanj
2. – Cork, Ireland – Live at the quee
9.-10. – Surrey, UK – Hampton Court Palace Festival
13. – Hull, UK – Hull College Craven Park
14. – Darlington, UK – Darlington Arena
19. – Plymouth, UK – Plymouth Hoe
20. – Newton-le-Willow, UK – Haydock Park Racecourse
23. – Amsterdam, NL – Ziggo Dome
25. – Berlin, Germany – Tempodrom
27. – Inverness, UK – Caledonian Stadium
28. – Telford, UK – QE2 Arena

Srpanj
5. – Paddock Wood, UK – The Hop Farm
7. – Luxembourg – Neimenster
11. – Opatija, Ljetna pozornica
22. – Wiblingen, Germany – Wiblingen Abbey
24. – Newket, UK – Newket Racecourse
26. – Carlisle, UK – Bitts Park
29. – Lauchheim, Germany – Schloss Kapfenburg

Kolovoz
1. – Tonsberg, Norway – Brygga i Tonsberg
2. – Tienen, Belgium – Suikerrock Festival
8. – Edinburgh, UK – Princes Street Gardens
16. – Norwich, UK – Earlham Park