Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon nominacije za nagradu IMPALA za najbolji europski nezavisni album, grupa Seine dolazi u AKC Attack u četvrtak 26. 3. kao završetak svoje europske turneje. Ovoga puta će specijalno nastupiti kao trojac, kada će im se pridružiti francuski producent i multi-instrumentalist Nick Pulpman.

Seine je u svibnju prošle godine izbacio svoj drugi album naziva ‘22’ za izdavačke kuće Moonlee Records i VOX project (FR) te naišao na pohvale kritike kao i publike. Album najavljen stop-motion spotom ‘Nebo’ u režiji Marine Uzelac uskoro je izašao i u vinilnom izdanju te je predstavljen diljem Europe i regije.

Nakon što ih je Al-Jazeera Balkans nazvala jednim od najzanimljivijih regionalnih izvođača, grupa Seine će u ožujku krenuti na svoju sedmu europsku turneju gdje će nastupiti u zemljama srednje Europe. Turneju će završiti 26.03. koncertom u Zagrebu u AKC Attacku.

Ulaz: 40 kn
Start: 21h
12.03. Három Holló / Drei Raben, Budimpešta (HU)
13.03. T3, Bratislava (SK)
14.03. TBA, Žilina (SK)
15.03. Klub Luč, Trenčin (SK)
17.03. Bajkazyl, Brno (CZ)
18.03. Falcon Club, Klatovy (CZ)
19.03. KC Kaštan, Prag (CZ)
20.03. TBA, Velke Meziriči (CZ)
21.03. TBA, Nitra (SK)
26.03. AKC Attack, Zagreb (HR)

Seine je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey&the Boyz, Turisti, Škrtice...) te se Seine formira kao bend. Iste godine, grupa pobjeđuje na najvećem regionalnom natjecanju bendova Demofest u Banja Luci, odlazi na europsku turneju i snima debitantski album u produkciji Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki Prezir...). Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski (Moskau, Bubblegum...), a u rujnu izlazi njihov prvi album naziva ‘Sno Sna’ za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records, te francuski VOX Project. Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Grobenski napušta grupu te Seine postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko. Uskoro izbacuju prvi singl ‘Nebo’ kojeg prati stop-motion videospot u režiji Marine Uzelac. Njihov drugi album naziva ‘22’ izašao je početkom svibnja za Moonlee Records i VOX project te naišao na odobravanje kritike i publike. Uslijedila je regionalna promocija albuma te velika europska turneja po Francuskoj i Njemačkoj, a početkom ove godine nominirani su za nagradu IMPALA za najbolji europski nezavisni album.

Album
https://seine.bandcamp.com/album/22