Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Nakon niza koncerata uzduž i poprijeko, na festivalima, ali i u vrtovma, vrijeme je za službenu promociju albuma prvijenca "Funkle Ben's Sex Potion“ riječke funk mašine, Grapevine Babies. Energični fanki rifovi, neobični ritmovi i harmonije te žestoke rock solaže, samo su dio repertoara koje vas čekaju u subotu, 7.11. u Pogonu kulture.

Priča o nastanku benda Grapevine Babies proizašla je iz jednostavne i iskrene želje nekolicine zaljubljenika u funk glazbu da svoje pjesme predstave širem krugu ljudi. S vremenom i konstantnom promjenom postave, došli su do svoje današnje forme od 12 eklektičnih glazbenika.

Frontmen i prateći gitarista benda Luka Adžić-Kapitanović, je zaslužan za aranžmane i tekstove pjesama. Groove podloga benda sastoji se od bubnjara Kristijana Baljarevskog, perkusioniste Ivana Polonija i basiste Antonia Frlana. Leđa im čuva puhačka linija koju čine trubač Krešimir Kunda, trombonista Petar Tepšić, tenor saksofonista Franjo Črnjarić te alt saksofonistica Petra Zoretić. Za podizanje dlaka na rukama zaslužan je glavni gitarista Dario Arifović, a soul premaz daju tri vokalistice - Lucija Morić, Dana Bajčić i Lucija Kosić Palić.

Svi zajedno stvaraju kompaktnu cjelinu koja se može opisati kroz energične funk rifove, neobične ritmove i harmonije kao i žestoke rock solaže. Što nije ni čudno ako s obzirom na inspiraciju široke lepeze glazbe uopće; Funkadelic & Parliament, Frank Zappa, RHCP, Stevie Wonder, Talking Heads, Sly and the Family Stone i mnogih drugih.

"Funkle Ben's Sex Potion", debitanski je album koji sadrži devet autorskih pjesama potrebnih za tretiranje groznice i već na prvo slušanje ne ostavlja ravnodušnim. Kroz album, funkemičar imena Funkle Ben, unajmljen od stručnjaka iz Grapevine Babies tvornice, pokušava sintetizirati prvi funkcionalni seks napitak i to mu uspijeva tek kada pomiješa sve sastojke u točnim omjerima.

Pjesme su snimljene u matuljskom tonskom studiju G.I.S., mixane u Berlinu pod voditeljskom palicom Thomasa Geigera, završni dodir, odnosno mastering, odrađen je u Infrasonic Mastering studiju u Nasvhilleu (SAD), a sve je nadzirao i pomagao u produkciji Nino Šamanić iz Guadalajare (Mekisko), pa slobodno možemo reći da su prošle pola svijeta i prije nego su objavljene.

Distune vam predstavlja:
Grapevine Babies (Rijeka)
koncertna promocija albuma "Funkle Ben's Sex Potion“
subota, 7.11. od 22h @Pogon kulture

ulaznice: 40/60kn
prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio

Važna napomena:
S obzirom na okolnosti oko korona virusa kupljene ulaznice za prvotni datum koncerta (18.4. ) vrijede i za novi datum.

Ukoliko nekome ne odgovara novi datum povrat je moguć:
-za ulaznice kupljene preko Entrio platforme (bilo online na entrio.hr ili gotovinom na jednom od Entrio prodajnih mjesta) potrebno je zatražiti isključivo preko Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. mail adrese najkasnije do 18.05.2020. Napominjemo, povrat za ulaznice kupljene na prodajnom mjestu više nije moguće ostvariti na prodajnom mjestu!
-za hard copy ulaznice kupljene u Dallas music shop Rijeka povrat je moguć na istom mjestu gdje su i kupljene
Hvala na razumijevanju!