Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon prvog uspješnog i nenadanog Začarana Močvara FB Live Sessionsa iz tri grada s Marinadom iz Rijeke, Ivanom Judašem iz Zagreba, te iz Varaždina gdje je svoju svirku streamala ŠećeЯ, druženja s J.R. Augustom i Billie Joan, Stray Doggom i Denisom Katancem, Kraljem Čačka i Ninom Bajsić, te zadnjeg sessiona kada su nastupile Ana Ćurčin i Sara Renar za vas idućih tjedana organiziramo svirke gdje će nastupiti neki i neke od najzanimljivijih kantautora i kantautorica iz regije.

Ovaj tjedan vam sviraju Milan Glavaški, poznat iz legendarnih bedova Eva Braun i Rebel Star, a na virtualnom stageu pridružit će mu se kolegica po emociji, Zvonka Obajdin, frontwoman bendova Svemir i Sjeverozapad. Budite uz Facebook stranicu Začarane Močvare točno u 21:00!

Zvonka Obajdin

Zvonka je zapažena hrvatska kantautorica koja djeluje na sceni od 2009-te godine. Glazbom se počela baviti relativno kasno, u drugoj polovici svojih tridesetih, prvo kao samostalna izvođačica, a kasnije i kao frontwoman u (trenutno) dva benda: Svemir i, odnedavno, Sjeverozapad. S bendom Svemir izdala je do sada četiri hvaljena albuma koji su se svi redom našli na top listama albuma godine u nizu medija koji se bave demo/underground scenom u regiji, a kasniji su albumi našli svoje mjesto i na listama mainstream medija kao što su Jutarnji, Večernji, Nacional i sl.

Da nema karantene, Svemir bi trenutno još uvijek koncertno promovirao svoj posljednji album "Strah od dubine", a Sjeverozapad bi bio negdje na pola snimanja svog nastupnog albuma – konceptualne zbirke uglazbljenih stihova pjesnika Stojana Vučićevića. Umjesto toga, Zvonka se trenutno zabavlja testiranjem gitarskih pedala, vježbanjem klavirskog repertoara za osnovnu muzičku školu te izučavanjem kablova i softwarea potrebnog za live streaming, u čemu ima podršku svojih bendova putem whatsapp grupe.

Milan Glaveški

Putanja Milana Glavaškog prema Rebel Staru započela je s bendovima Eva Braun i Popcylce koje je napustio nakon odlaska u Budimpeštu i Ameriku. Milanov odlazak istovremeno je značio kraj rada s glazbom i njegov ponovni početak. Tijekom desetak idućih godina, Rebel Star je nekoliko puta mijenjao postavu da bi se danas skrasio s bubnjarem Atilom, još jednim Attilom na basu, britanskim pojačanjem Ashleyjem i Milanom kao autorom, gitaristom I vokalom benda. Rebel Star sada djeluju u najboljoj maniri CSNY-a. Rebel Star su izdali četiri nosača zvuka a peti album objavljuju baš u vrijeme nastupa u sklopu Začarana Močvara FB live sessionsa stoga će ovaj nastup zapravo biti premijera novog albuma.

Od album So, preko Kalifonije, Rebel Star-a, Reke i konačno Demona, ovaj bend nas vodi na putovanja, preispitivanja, gubljenja i pronalaženja. Uz podjednaku snagu muzike i tekstova, Rebel Star je autentični sudar svjetova, spoj ravničarskog identita s nepoznatim.

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.