Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Goran Bojčevski i Jan Sever nastupaju u petak 10. 7. u sklopu Koncerata u Eufrazijani.

Poreč je mjesto održavanja jednog od najstarijeg festivala klasične glazbe u Hrvatskoj – Koncerata u Eufrazijani. Eufrazijana čitavo ljeto petkom odzvanja zvukovima najizvrsnijih izvođača u svom očaravajućem ambijentu, te je upravo prožimanje glazbene i arhitektonske umjetnosti dostojno vrijedne tradicije ovog festivala. Oltar Eufrazijeve bazilike još od 1962. godine savršena je pozornica za izvedbe međunarodno priznatih klasičnih glazbenika svjetskog glasa i bogatih glazbenih biografija.

Program Koncerata uvijek se nastoji ispuniti različitim tipovima sastava i interpretacija. Na taj se način teži primjerenom prikazivanju dijapazona mogućnosti izvođenja svevremenske klasične komorne glazbe u ovom UNESCO-om zaštićenom spomeniku kulture i prepoznatljivom obilježju grada.
Ovaj petak prekrasna bazilika ugostit će klarinetista svjetskog glasa Gorana Bojčevskog i pijanista Jana Severa, jednog od najboljih slovenskih pijanista svoje generacije, a čut ćemo obrade i autorske skladbe, u kojima se balkanska duša spaja s europskom tradicijom.

Ulaznice (50 kn) se prodaju na dan koncerta od 20 sati na ulazu u Eufrazijevu baziliku.