Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U eksperimentalno zvučnom programu Touch Me festivala, koji će se zbog epidemioloških mjera održati na parkiralištu ispred HALE V Tehničkog muzeja Nikola Tesla Zagreb od 21. do 23. rujna, nastupit će Miodrag Gladović i Gideon Kiers, Hugo Esquinca, Kali Malone, Anthea Caddy i Marco Donnarumma.

U sklopu ovogodišnjeg Touch Me festivala, međunarodni projekt Re-Imagine Europe donosi vrhunski program zvučnih performansa predstavljajući suvremene tendencije umjetnica i umjetnika zvuka koji djeluju u području eksperimentalne glazbe i srodnih umjetničkih izričaja.

U program će nas uvesti više kanalni elektronički set Miodraga Gladovića i Gideona Kiersa. Svestrani glazbenici, skladatelji i multimedijalni umjetnici, svojim su djelovanjem na suvremenoj eksperimentalnoj glazbenoj sceni, ali i u drugim inovativnim umjetničkim projektima, postali nezaobilazna imena umjetnosti zvuka i audiovizualnog stvaralaštva današnjice. Njihov će nastup na ovogodišnjem Touch Me festivalu biti i njihov prvi elektronički duet koji je na rasporedu u ponedjeljak, 21. rujna s početkom u 20 sati.

Iako praizvedena na ovogodišnjem festivalu Sonic Acts u Amsterdamu, zvučna intervencija Huga Esquince On „A Psychedelic Becoming“ je u kontinuiranom procesu nastajanja, promjene i novog interveniranja. Zagrebačko gostovanje bit će i prva intervencija na otvorenom prostoru koja će početi u 20:45 sati.

Kali Malone

U Hrvatsku po prvi puta dolazi mlada, ali već renomirana majstorica minimalističkog i meditativnog zvuka Kali Malone. Njezin prošlogodišnji album The Sacrificial Code ostvario je izuzetan uspjeh na svjetskoj eksperimentalnoj glazbenoj sceni. Bilo da je za orguljama ili izvodi čistu elektroničku glazbu, Malone očarava istovremenom jednostavnošću i kompleksnošću izazivajući intenzivnu emocionalnu reakciju. Njezin nastup bit će za mix pultom višekanalnog elektroničkog set-upa s početkom u 21:30 sati.

Utorak, 22. rujna rezerviran je za poznatu eksperimentalnu violončelisticu Antheu Caddy. Kroz dvije kraće izvedbe, koje će izvesti u 20:30 sati i 21:30 sati, predstavit će prostorno-zvučno istraživanje realizirano u suradnji s inženjerom elektroakustike i graditeljem instrumenata Miodragom Gladovićem. Upravo su njegovi parabolički zvučnici hardware pomoću kojeg će se amplificirani signal violončela projicirati kao zvučni snop dalekog dosega.

Za kraj zvučnog programa u srijedu, 23. rujna u 21 sat čeka nas svjetska premijera medijskog umjetnika, performera i glazbenika Marca Donnarumme. Ova KONTEJNER-ova narudžba i produkcija dio je ciklusa Human Methods umjetničke grupe Fronte Vacuo, ali i nastavak Donnarummovog rada na svojem XTH Sense - biofizičkom muzičkom instrumentu pomoću kojeg pokretom stvara zvuk, ali i sveukupni muzičko-plesni performans.

Kustosica programa je Davorka Begović (KONTEJNER, Zagreb).

Touch Me festival će od 17. rujna do 3. listopada kroz izložbe, zvučne performanse, diskurzivni program, razgovore s umjetnicima, filmski program i radionice istraživati nove oblike suživota između živih bića, prirode i tehnologije. Renomirani umjetnici koji stvaraju na granici umjetnosti, znanosti i tehnologije predstavit će svoje radove na do sada najvećem međunarodnom Touch Me trijenalu u organizaciji KONTEJNER-a. Program šestog izdanja okuplja radove s područja istraživačke i interdisciplinarne umjetnosti i eksperimentalnog zvuka, a uz centralnu izložbu i filmski program donosi izložbeni i izvedbeni program u sklopu dva europska projekta: EMAP –European Media Art Platform i Re-Imagine Europe.

Za detaljan program Touch Me događanja posjetite KONTEJNER internetsku stranicu ili društvene mreže Facebook i Instagram. Ulaz na sva događanja je besplatan.