Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Čak dva inozemna jazz kvarteta koji okupljaju vrhunske jazz glazbenike, ovoga će ljeta obogatiti kulturnu, a ujedno i turističku ponudu u Puli. U sklopu jazz festivala 3. Backstage Live Pula 2021. nastupa američki instrumentalni fusion kvartet Forq (6. srpnja) i Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley (15. srpnja). Koncerti će se održati u Istarskom narodnom kazalištu s početkom u 21 sat!

Ove smo glazbenike trebali gledati već prošloga proljeća u Puli, no Festival je zbog pandemije koronavirusa morao biti odgođen.

"Intencija Backstage Live Pula Festivala je to da se čuju što je moguće različitije vrste glazbe i da se razbije taj stereotip o jazzu kao glazbi za intelektualce, glazbi koja nije za svakoga. Antonio Sanchez je stari znanac hrvatske publike jer je u Hrvatskoj nastupao kao bubnjar Dianne Reeves i Pata Methenyja”, istaknuo je pokretač i organizator Festivala te strastveni ljubitelj jazza Dražen Kokanović.

Fusion bandu "Forq", koji je osnovao osnivač legendarne grupe Snarky Puppy, ovo je prvi hrvatski nastup. Band izvodi dinamičnu glazbu i posvećen je istraživanju novih zvukova. Grupu čine četvorica sjajnih improvizatora, ali najnevjerojatniji dojam ostavljaju njihove neobične i nezaboravne skladbe koje donose mješavinu žanrova.

Sastav su utemeljili klavijaturist Henry Hey, koji je svirao s Davidom Bowiejem, Empire of the Sun i Jeffom “Tainom” Wattsom, i basist Michael League, Grammyjem nagrađeni voditelj sastava Snarky Puppy.

Antonio Sánchez, višestruko nagrađivani i jedan od najtraženijih bubnjara na međunarodnoj jazz sceni, ovoga puta u Pulu dolazi kao dio super grupe talentiranih glazbenika - Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley. 15. srpnja s njim nastupaju još tri vrhunska virtuoza: Miguel Zenon (alt saksafon), Scott Colley (kontrabas), Donny McCaslin (tenor saksofon).

Repertoar ove super grupe s korijenima u tradiciji i modernim zaokretom, pruža očaravajuću glazbenu avanturu u svakom trenutku!

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku