Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jubilarne, 10. Ljetne čari klasične glazbe, najavljuju koncert kvarteta ENDeM, koji će se održati 22. srpnja od 20:00 sati u Podrumima Dioklecijanove palače.

ENDeM kvartet čine Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pjanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon), i Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon), diplomanti Umjetničke akademije u Splitu u klasi prof. Gordana Tudora.
Festival ne bi postojao bez suradnje Glazbene mladeži Split, Turističke zajednice grada Splita i Muzeja grada Splita.
Ove godine zbog posebnih okolnosti vezanih uz pandemiju korona virusa Festival je u ponešto skraćenom izdanju te se koncepcijski nastavlja na prvu bitnu odrednicu, a to je upravo suradnja s mladim glazbenicima

Kvartet je osnovan 2015. godine kao Kvartet saksofona Umjetničke akademije u Splitu, a u ovom sastavu djeluju od 2017. godine. 2018. godine mijenjaju ime u ENDeM kvartet.

Prvi nastup kvartet je zabilježio u Splitu u srpnju 2015. godine u sklopu ciklusa Čari klasiče glazbe u Podrumima. Od tada su ostvarili brojne nastupe i sudjelovali na raznim manifestacijama od čega se posebno ističu Svjetski kongres saksofonista i Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu te Dani nove glazbe i Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u Splitu.

Dobitnici su prve nagrade na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu 2016. godine, prve nagrade i titule laureata na istom natjecanju 2018. godine, te prve nagrade na regionalnom i druge nagrade na državnom natjecanju komornih sastava 2017. godine. Na hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, Zagreb 2019. godine osvojili su treću nagradu.

Kvartet je surađivao s priznatim glazbenicima kao što su Dubravko Detoni, Dragan Sremec, Tomislav Žužak, Valter Lovričević, Papandopulo kvartet i drugi.

Repertoar kvarteta obuhvaća djela iz svih stilskih razdoblja – od baroka do suvremene glazbe, s posebnim naglaskom na djela hrvatskih skladatelja.

Ulaz slobodan uz ograničen broj posjetitelja.
REZERVACIJA MJESTA:
inbox facebook stranica Glazebna mladež Split
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
021/482-400