Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon gotovo dvije godine pauze uzrokovane Korona virusom rock klub Hard Place ponovo otvara svoja vrata koncertnim događanjima. U petak 19.11.2021. slavi svoj 11-ti rođendan i dovodi legendarnog britanskog blues gitaristu i pjevača Normana Beakera i njegov trio. Ovaj ponosni član Blues kuće slavnih ima iza sebe nevjerovatnu karijeru i Najvećem Malom Rock Klubu je čast i zadovoljstvo da će baš on ugasiti svjećice na rođendanskoj torti i postati novi kum Hard Placea.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Norman je, uz svoje solo nastupe i albume, surađivao i svirao sa bezbrojnim imenima blues scene – da spomenemo samo neke - Jack Bruce, Chuck Berry, Alexis Korner, Buddy Guy, B. B. King, Van Morrison... Gitaru je počeo svirati sa 7 godina (a sada ima 71), a 70tih godina prošlog stoljeća započeo je svoju koncertnu i studijsku karijeru, a da je vrlo uspješna govori i činjenica da je 2017. postao tek osmi britanski glazbenik uvršten u američku “Blues kuću slavnih”, (prije njega su primljeni samo Alexis Korner, Jack Bruce, Peter Green, John Mayall, Jeff Beck, Keith Richards, Mick Jagger i Eric Clapton)

Norman Beaker nije nepoznat Hrvatskoj publici jer je već nastupao u lijepoj našoj, no zanimljivost je da je ova živa blues legenda snimio je novi album „Running down the clock“ baš u Zagrebu, a i novi član njegovog tria, uz basistu John Pricea, koji je sa Normanom već 30 godina, je "naš dečko" bubnjar Leo Anđelković. Imati priliku čuti i vidjeti Normana Beakera u Najvećem Malom Rock Klubu u Gradu je stvarno privilegija koju će imati oni koji nabave ulaznicu na vrijeme za ovakvu blues legendu. Norman Beaker poznat je i po svom „britanskom“ humoru i zafrkancijama na bini između pjesama, pa tako sjajna blues rock svirka dobiva i još jedan element koji čini sveukupni show fenomenalnim.

Ako legendarni BB King kaže "Norman is like a white Freddy King" - onda možete biti sigurni da Vas u Hard Place-u očekuje fenomenalna svirka u petak 19.11.2021.

Ulaznice po cijeni od 45 kn u pretprodaji, na dan koncerta 60 kn. Za ulaz na koncert potrebno je imati covid putovnicu, potvrdu ili test.