Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ove jeseni, u studenom, po prvi put će se održati dvodnevni glazbeni festival November Fest. Tijekom dva dana na festivalu će nastupiti poznati miljenici publike koji će nakon dugo vremena, legendarnu dvoranu - Dom sportova, ponovo pretvoriti u oazu dobrog zvuka. Prve večeri, u petak 19. studenog, nastupaju TBF i Elemental, dok će druge večeri, u subotu 20. studenog, nastupiti Silente i Neno Belan & Fiumens.

Važno je istaknuti kako November Fest, u suradnji s Hrvatskim društvom bolesnika s rakom prostate i udrugom Europa Donna Hrvatska, povodom „Movembera“ – globalne inicijative i mjeseca posvećenog prevenciji karcinoma prostate, svojim programom i kampanjom također želi potaknuti na promišljanje o odgovornosti prema vlastitom zdravlju i važnosti pravovremenog otkrivanja zloćudnih bolesti koje pogađaju sve veći broj muške populacije.

TBF, kao jedan od najprogresivnijih i najoriginalnijih bendova na Balkanu, započeo je svoju priču kao hip hop sastav 1990. godine u Splitu te su u narednim godinama mijenjali formu i razvijali zvuk. TBF-ovi tekstovi prepoznatljivo variraju - od kritike političke korumpiranosti te općenito iskvarenih društvenih vrijednosti, do svakodnevne ulične zafrkancije i ljubavnih tema, uz dozu humora u većini slučajeva. Iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su dobila brojne pohvale kritike i osvojila brojne nagrade kako u Hrvatskoj tako i u zemljama regije.

Elemental je uvijek bilo teško svesti na samo jedan glazbeni žanr. Specifičnost benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji. Njihova best of kompilacija „XOXO“ objavljena je povodom 20 godina postojanja benda uz pripadajuću biografiju: „Sve, samo ne romantika“. Zadnji album, „Ilica“, izašao je 2020. godine s hit pjesmom „Hej sanjalice“. Nakon duge pauze, fantastičnim open air koncertom na Zagreb Beer Festu pobrali su izvrsne glazbene kritike te s razlogom možemo očekivati novi spektakl za oči i uši u Domu sportova.

Silente se na široj glazbenoj sceni pojavio 2013. godine s prvim singlom „Terca na tišinu“ i albumom „Lovac na čudesa“. U svojoj karijeri bend je održao mnoge koncerte i osvojio razna priznanja za svoj rad, uključujući i hrvatsku diskografsku nagradu Porin. U 2020./2021. objavili su čak tri singla: „Navečer se srca lome“, „Mene moje uši lažu“ i „Nikada ovako“ te najavili i skori dolazak novog albuma.

Neno Belan i Fiumensi zajedno sviraju 24 godine, a Neno često na nastupima kaže kako su se dogovorili da će svirati još 24, a nakon toga će vidjeti što će biti dalje. Kao i uvijek, odsvirat će presjek Belanove karijere, s puno pjesama iz ere nezaboravnih Đavola, pa preko „Sunny day“, „Vina noći“ i „Ponoćnih zvona“ - dovesti nas do „Rijeke snova“. Bit će tu i najnoviji singl „Zvijezde“, kao i još puno lijepih pjesama iz pjesmarice Nene Belana.

Ulaznice za November Fest mogu se kupiti putem sustava Eventim i na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima. Festival će biti održan u skladu sa svim važećim epidemiološkim preporukama HZJZ i Odlukama Stožera civilne zaštite RH te će ulaz na koncerte bit će moguć samo uz predočenje EU digitalne Covid potvrde, a oni koji ih nemaju - moći će se testirati na ulazu u Dom sportova po cijeni od 50 kuna. Jednodnevne ulaznice dostupne su po cijeni od 120 kn, odnosno, 140 kn na dan koncerta. Festivalske ulaznice za oba dana festivala su po cijeni od 200 kn, dok će na dan koncerta iznositi 240 kn. November Fest podržavaju: Ožujsko – službeno pivo festivala, Izvorno.hr, Pharma Hemp concept te InterCut Medical Care.