Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jedna od najvećih hard-rock grupa svih vremena, Uriah Heep, u sklopu turneje na kojoj proslavlja 50 godina postojanja, održat će koncert u zagrebačkom Domu sportova 25. listopada 2022.

Brojni domaći ljubitelji svih generacija moći će uživati u nezaboravnim pjesmama koje desetljećima spadaju u rock n' roll klasike – „Lady In Black“, „July Morning“, „Easy Livin“, „Sunrise“...

Osvrćući se na proteklih 50 godina, gitarista Mick Box je rekao da je sve prošlo kao treptaj oka: „Na kraju, u sjećanju ti ostane samo ono što je pozitivno, zabavno. Ostale stvari bivaju zakopane, inače bi samo trošili energiju razmišljajući o njima. Mnogo puta smo zajedno prošli svijet i možete amisliti kakve smo nestašluke radili“.

Osnovani 1970. u Londonu, Uriah Heep su iste godine postavili jedan od temelja hard-rocka s debi albumom “Very 'eavy... Very 'umble”. Uz Led Zeppelin, Black Sabbath i Deep Purple, doprinijeli su kasnijem uspostavljanju jedinstvenog britanskog oblika heavy-metala. U prvoj fazi rada, koju su pored Box-a obilježili i karizmatični pjevač David Byron (1947.-1985.) i klavijaturista i autor Ken Hensley (1945.-2020.), Heep su objavili svoje klasične albume "Demons and Wizzards" (1972.), "The Magician's Birthday" (1972.), "Sweet Freedom" (1973.)...

Nakon brojnih osobnih promjena, u bend od sredine osamdesetih dolaze klavijaturista Phil Lanzon i pjevač Bernie Shaw, uz koje se Uriah Heep pretvara u moćnu mašinu koja neprekidno krstari svijetom, uspjevajući odsvirati i do 125 nastupa godišnje, pred oko 500.000 posjetitelja. Kreativnu snagu Uriah Heep su potvrdili i albumima objavljenim u 21. stoljeću - "Wake the Sleeper" (2008.), "Into the Wild" (2011.), "Outsider" (2014.) i "Living The Dream” (2018.). Britanski velikani su u rujnu obradovali obožavatelje luksuznim box-setom „Every Day Rocks“, s prvih sedam albuma.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji od petka 3. prosinca od 10:00. Early bird cijena će za parter iznositi 190 kn, a za tribine 220 kn i vrijedit će do 31. prosinca. Dan nakon cijena za parter penje se na 220 kn, a za tribine na 250 kn i vrijedit će do 24. listopada. Na dan koncerta, ako ih ostane, za ulaznice za parter će trebati izdvojiti 240 kn, a za tribine 270 kn.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), te sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku