Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Festival Opatija i Star produkcija na najljepšu jadransku pozornicu, Ljetnu pozornicu u Opatiji, 18. srpnja 2022. dovode jednu od najvećih živućih legendi, velikog šarmera i genijalnog performera Toma Jonesa.

„Tom Jones je jedan od najpriznatijih svjetskih pjevača svih vremena i umjetnik koji s pravom slovi kao glazbena legenda. Iznimna je čast imati priliku raditi s njim i posebno nam je drago što ovakvu super-zvijezdu dovodimo u Opatiju čime će naš grad i svi posjetitelji Opatije imati prilike uživati u ovom spektaklu za pamćenje“, izjavio je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Tom Jones je u karijeri objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija. Glazbene kritičare posebno su oduševili, što produkcijski, što izvedbom, posljednja tri što je samo potvrda da s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u povijesti glazbe. Tomov album iz 1999. godine "Reload", na kojemu su hitovi "Sex Bomb" i "Mama Told Me Not to Come", najprodavaniji je u njegovoj karijeri, a na prvom mjestu britanskih top lista prodaje bio je dvije godine.

„Osobito mi je zadovoljstvo što se uspješna suradnja s Festivalom Opatija nastavlja i u 2022. i što će Tom Jones ovo ljeto nastupiti na Ljetnoj pozornici. Njegovi koncerti neopisiv su doživljaj i drago nam je da će domaća publika, ali i posjetitelji u Opatiji imati priliku uživati u zaista sjajnom koncertu“, rekao je direktor Star produkcije, Alen Ključe.

Tom Jones je jedan od rijetkih izvođača koji je i nakon toliko godina na sceni u samom vrhu glazbene industrije. Upravo zbog doprinosa umjetnosti te promociji Velike Britanije u svijetu, kraljica Elizabeta II ga je 2006. godine imenovala vitezom I dodijelila mu titulu Sir, a 2012. nastupio je I na njenom Dijamantnom jubileju u Buckinghamskoj palači. U svojoj impresivnoj karijeri dobio je mnoga priznanja; BRIT Award za doprinos glazbi, Silver Clef za životno djelo, Hitmaker nagradu od američke Kuće Slavnih te prestižnu Music Industry Trust Award.

Glazbeni spektakl ovog velikana koncert je koji se ne smije propustiti. Ulaznice je moguće kupiti od petka, 01. travnja 2022. u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici u Opatiji te na svim prodajnim mjestima Eventima.



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere