Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Apaši iz Šibenika s adresom u Zagrebu? To mogu biti samo momci iz BluVinila! Nije nužno da se te stvari povežu odmah na prvu, ali svakako vrijedi poslušati ovaj bend koji ima već pet godina postojanja iza sebe.

BluVinil svoj zvuk opisuje kao križanca disko rocka i glama u kantautorskom formatu, dok će glazbena kritika reći da se radi o retro bendu modernog prizvuka. Njihov album prvijenac “Apaši” ima devet pjesama, a audio produkciju potpisuje Antonino Šimić iz Greenwood Studija. Istoimena pjesma bilježi vrlo respektabilne brojke pa se može s pravom reći da imaju hit koji je se fino primio u hrvatskom eteru i streaming servisima. U ovoj godini očekuje se i njihov drugi album “Zna li itko tajnu srca” s kojeg su već objavili singl i video spot “U predgrađu”.

Apaši koji će ovom prilikom doći u zagorske brege su Matej Nakić (vokal i gitara), Bruno Jakelić (bas i vokal), Matija Maljoku (klavijature) i Ante Lovrić Tancalo (buban).

Zašto su ovi momci stvorili hajp oko sebe može se saznati na Proljeću u Zaboku. U pametne mobitele i rokovnike valja upisati subotu, 7. svibnja, mjesto je ljetna pozornica Krčme Polanović. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio. Na dan će koštati 60 kuna. Kupnjom ulaznice za koncert ostvaruje se pravo na vođenu turu u pivovari Nova Runda.

Proljeće u Zaboku! Kaj je sad pak to?

Proljeće u Zaboku novi je projekt, odnosno niz kulturnih i drugih manifestacija koje se događaju na raznim lokacijama tog lijepog grada. On će ovo proljeće živjeti punim plućima: koncerti, književne i filmske večeri, izložbe, vođene pivske ture, radionice, biciklijada - za svakoga ponešto. Bit će to prilika za druženje, uživanje, širenje vidika i upoznavanje novih ljudi.



Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture