Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Damirov Django Group nastupa u Maloj dvorani Lisinskog 17. svibnja i tom će prilikom izvoditi pjesme s nedavno objavljenog LP-a „Smile“.

Uz brojne goste s kojima je Damir Kukuruzović surađivao tijekom svoje karijere, na koncertu će gostovati i vodeći nizozemski gitarist Paulus Schäfer.

Jedna od neizostavnih pjesama s repertoara je i novi singl s albuma „D(j)evojko mala“. Riječ je o pjesmi koju su osamdesetih godina proslavili kultni Idoli, a ustvari je nastala za potrebe filma "Ljubav i moda" davnih šezdesetih godina 20. stoljeća u izvedbi poznatog glumca Vlastimira Đuze Stojiljkovića.

Violinist Bruno Urlić, a sada i vođa Kukuruzovićevog banda, prisjeća se kako su uvijek s velikim užitkom, izvodili ovu pjesmu jer je publika uvijek spremno sudjelovala i svojim zborskim pjevanjem podizala atmosferu na koncertima: „Singl D(j)evojko mala naglašava potrebu Damirove Django Groupe da se približi i zahvali publici kojoj jazz nije prvi odabir, ali su nakon posjeta njihovim koncerata ostali vjerni sljedbenici njihove glazbe“.

Pjesma "D(j)evojko mala" je inače i prva vokalna izvedba Damir Kukuruzović Django Groupe, benda koji je oduvijek "koketirao" s filmskom glazbom. Stoga je veliki dio repertoara vezan upravo uz glazbu iz filmskih uspješnica poput: „Chocolat“, redatelja Lassea Hallströma s Johnnyjem Deppom i Juliette Binoche, u kojem se pojavljuje kompozicija „Minor Swing“ Djanga Reinhardta i Stéphanea Grappellija, potom „Midnight in Paris“ Woodieja Allena u kojem se pojavljuje pjesma „Je suis seul ce soir“ autora Paula Duranda, Jeana Casanove i Rose Noël. Tako je i s LP-a „Smile“, istoimena kompozicija koju je u originalu napisao Charlie Chaplin, korištena kao glazbena podloga u filmu „Modern Times“.

Damir Kukuruzović, jazz gitarist, dobitnik brojnih glazbenih priznanja i najistaknutiji hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta, naglo nas je napustio u prosincu 2020. ostavivši za sobom bogatu glazbenu ostavštinu i svoj Django Group koji je utemeljio 2005. i od tada su bili neizostavni dio svih relevantnih festivala u zemlji i inozemstvu.

Nakon smrti gitarističkog virtuoza, band nastavlja s radom pod imenom Damirov Django Group, u kojemu su: Bruno Urlić – violina, Juraj Markač – gitara, Paul Kempf – klavir, Miroslav Čehaić – gitara, Željko Bilbija - bas, Goran Brebrić – cajon.

Damir Kukuruzović se ubraja u red gitarističkih virtuoza koji je uz iznimne sviračke vještine uspijevao dosegnuti najvišu estetsku razinu.

Surađivao je s najvećim glazbenim virtuozima današnjice: Stochelom Rosenbergom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Paulusom Schäferom, Wawauom Adlerom, Yorguijem Loefflerom, Joschom Stephanom, Gismom Grafom, Sinanom Alimanovićem, Adrianom Burnsom i mnogim drugima. Upravo su Robin Nolan, Gismo Graf, Sinan Alimanović te Paulus Schäfer gostovali na njegovu zadnjem albumu "Smile" koji je u kolovozu 2021. godine ugledao svjetlo dana.

U bogatoj karijeri, objavio je CD "Green Hill Gypsy Swing" s legendarnim Angelom Debarrom, "Mnouche" s Ludovicom Beierom, "My Django Family" s Wawauom Adlerom i Vlatkom Stefanovskim, a 2019. CD i vinil sa Zoranom Predinom "Zoran pjeva Arsena, uz pratnju svoga Django Groupa i Matije Dedića.

IzvještajiNovigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu


Malady Lane prekratko, ali odlično


Gogol Bordello razvalili Main Stage


Royal Blood nastupili na main stageu


fenomenalni rastur World Stagea u ranovečernjim satima