Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

indexiKoncertni spektakl INDEXI I PRIJATELJI hommage je kultnom sarajevskom bendu INDEXI. Povodom 60. godišnjice od osnivanja benda tvrtka MUSIC TIME organizirat će i producirati pet velikihregionalnih koncerata od kojih će jedan biti i u Zagrebu, u Lisinskom 24. listopada 2022. U ovom zanimljivom i emotivnom projektu gdje će se pjevati bezvremenski hitovi kao što su Bacila je sve niz rijeku, Sanjam, Balada, Da sam ja netko, Sve ove godine, Plima, Jutro će promijeniti sve i dr., s raznih strana svijeta okupit će se živući članovi benda: Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta koji je muzičku karijeru počeo u Indexima, te gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić.

Uz njih na binu će stati kombinacija starijih i iskusnijih, te mladih pjevača, vrhunskih vokalnih kvaliteta. Pjevat će Dado Topić, Hari Mata Hari, Zoran Predin, Neno Belan, Branko Đurić-Đuro, Dino Jelusić, Nermin Puškar, Bojana Stamenova, Amel Čurić, Tamara Todevska, Dejan Cukić. Ovaj projekt počeo je s realizacijom prije 15 godina i do sada je održan 25 puta na prostorima bivše Jugoslavije. “Svi su bili rasprodani, sve dvorane do posljednjeg mjesta su bile popunjene“ rekao je producent i idejni tvorac ovog projekta Tomislav Kašljević te se prisjetio početaka. “Sve je počelo prvenstveno iz moje ljubavi prema grupi Indeksi i njihovoj glazbi. Tek sam se počeo baviti producentskim poslom, kada smo se moj prijatelj Tarik Filipović i ja, jednu večer družili i uz par čaša vina došli zajedno do ideje da napravimo hommage Indeksima. Nazvao sam Fadila Redžića u Ameriku i odmah je pristao. Obratio sam se i Zrinku Tutiću i Nikši Bratošu, koji su me podržali i uključili se u projekt“ rekao je Kašeljvić.

“Prvi koncert održan u Lisinskom bio je sjajan i toliko je emotivno odjeknuo da su nas počeli zvati iz svih gradova bivše Jugoslavije“ prisjeća se Kašljević te ističe kako je na posebno ponosan. “To mi je zasigurno jedan od najdražih projekata u životu, iako je to težak i mazohistički posao jer se skupljaju glazbenici iz čitavog svijeta, komplicirana je to organizacija, ali svaki put kad čujem koncert znam da je sve vrijedilo. Uvijek sam se vodio riječima pokojnog Kornelija Kovača, koji je bio član Indexa, kada mi je rekao da je ovo sjajan koncert ali da uvijek pazim na nivo na kvalitetu. I uvijek sam se trudio da tako i bude“, zaključio je Kašljević.

Ove godine za 60-tu obljetnicu koncert će se održati u pet gradova Sarajevu, Zagrebu, Skoplju, Ljubljani i Beogradu.

ULAZNICE:
EVENTIM
ULAZNICE.HR

Indexi su najdugovječnija i najznačajnija bosanskohercegovačka pop rock grupa i jedna od najboljih ex-yu  grupa koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine. U tom su razdoblju objavljena dva studijska albuma, 27 singlova, te 12 kompilacijskih albuma, no poznato je i to da je više njihovih pjesama do sada nije objavljeno. Prvi nastup Indexi su imali u jesen 1962. u sarajevskom Domu milicije. U početku su svirali instrumentalnu muziku i to obrade svjetskih hitova svojih uzora The Shadows, The Kinks i Cliffa Richarda a kasnije su počeli snimati i svirati i svoje pjesme. Dosljedni koncert Indexa održan je u Banja Luci, u dvorani Borik 5. maja 2001. Nakon što je nenadmašni pjevač Davorin Popović umro  18. lipanj 2001., grupa prestaje da postoji.  Gitarist Slobodan Bodo Kovačević je umro 22. travnja 2004. godine, bubnjar Đorđe Kisić 25. novembra 2005., a nedavno nas je napustio i legendarni Kornelije Bata Kovač.

IzvještajiGlazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski


Joker Out 2/2 u Tvornici kulture


Undercode Resurrection: Mission Accomplished