Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dugo se iščekuje ovaj Afionov koncert u Močvari: 20 godina benda zbilja nije malo! Sve je spremno za petak (24. ožujka) i da se ova lijepa brojka proslavi kako spada. Svečanost će svojim glazbenom odabirom uveličati i vrsni poznavatelj world music scene, neprikosnoveni DJ Emir.

„Veoma smo uzbuđeni smo što ćemo proslaviti naš 20. rođendan u Močvari, mjestu gdje je Afion održao i svoj prvi koncert. Za slavljenički koncert napravili smo presjek našeg dosadašnjeg rada. Svirat ćemo znane i neznane hitove, a imat ćemo i goste iznenađenja. Veselimo se druženju s našom vjernom publikom koja nam uvijek daje pregršt ljubavi i vjetra u leđa i svaki nastup čine čistom magijom. Dođite da se svi zajedno nazdravimo jubilarnoj godišnjici, da se veselimo i guštamo”, izjavila je ususret koncertu Lidija Dokuzović.

Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije. Mnoštvo koncerata (više od 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama (Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo, Balkan Square festival u Ohridu, Ex-Yu Rocks...), pribavilo im je kultni status i velik broj fanova. Njihove nastupe uživo krasi "akustični zvuk s energijom rock'n'roll benda" (J. Bousfield, Rough Guide to Croatia), a publiku dovodi do plesa, smijeha i suza. Afionova prva dva studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin. U očito vrlo bogatoj biografiji svakako vrijedi istaknuti i sjajan koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu iz studenog 2019., a par mjeseci nakon toga svjetlo dana ugledao je već spomenuti “Treći bilbil” - njihov treći album. Sjajno je prošao kod publike, ali i kod glazbene kritike koja ga je uvrštavala među najbolje albume te 2020. godine, koja nam se sigurno po mnogočemu urezala u sjećanje.

Vrata kluba otvaraju se u 20h, koncert počinje u 21:30, a nastup DJ Emira očekuje se oko 23.15.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i preko sustava CoreEvent, a na dan koncerta će, ako ih ostane, koštati 12 eura. Iz organizacije poručuje da je interes velik.

IzvještajiDamir Urban&4 uz gudački orkestar raspjevali Osijek


Crime + The City Solution i Joshua Murphy


Po metra crijeva uveselili Zadrane originalnim ča-metalom


Rambo Amadeus u Sax!-u


Asaf Avidan nastupio u Hrvatskom domu u Splitu


Tihomir Pop Asanović nastupio u Tvornici kulture


Jelusick band i Split se očito javno vole


Buža i Smrdljivi Martini - bendovi koji zaslužuju veću pozornost


Promocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari