Najave koncerata

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Večeras nas u zagrebačkom Hard Placeu očekuje fenomenalni instrumentalni „sraz“ gitarističkih velikana, aka Gutiar Meltdown.

U rock, metal i inim krugovima jako dobro poznati Damir Šimić-Shime i Ivan Špeljak-Jitz će sa svojim pratnjama na bubnjevima i basu odmjeriti snage i vještine.

Shime će nam predstaviti presjek svoje uspješne karijere od koje je veći dio ostvario u Americi gdje je i snimio većinu svojih albuma. Svjetska kritika ga je često uspoređivala i svrstavala rame uz rame sa gitarističkim herojima poput Yngwiea Malmsteena, Joea Satrianija ili Tonya MacAlpinea. U svojoj dugogodišnjoj uspješnoj karijeri, Shime je svirao sa mnogim poznatim svjetskim imenima poput Eddiea Van Halena, Stevea Stevensa, Chrisa Impellitteria, Rudya Sarza, Stevea Lukathera, Mikea Terrane i mnogim drugima. Višestruko je recenziran i superlativima opisivan u najpoznatijim svjetskim gitarističkim magazinima poput Guitar Playera i Guitar Worlda, a spoznorirali su ga svjetski proizvođači instrumenata poput Celestion speakers, Fender i Xotic. I u rodnoj Hrvatskoj je Shime proglašen za najboljeg gitaristu 2006. na dodjeli Fender nagrada. Nedavno je Shime sa prijateljima priredio dva fenomenalna tribute to Eddie Van Halen koncerta u Hard Placeu povodom godišnjice smrti i rođenja jednog od njegovih idola.

Jitz je zagrebački gitarist poznatiji domaćoj publici po radu u bendovima poput "Dare To Go/Modrobradi", "Big Rock", "Rockheads" i "Živo Blato", a inozemnoj kao gitarist heavy/power metal grupe "Undercode" te kao solo izvođač i autor glazbe za računalne igre "Serious Sam" (2, 3 i 4) "Siberian Mayhem", "Winter Wonderland Fan Mod", "I hate running backwards" te "SEUM: Speedrunners from hell“, „MicroWorks“i druge. Nakon godina sviranja u spomenutim sastavima, svoju solističku karijeru započeo je na natjecanju “Zagreb Guitar Master” 2011. godine, na koje se prijavio s autorskom pjesmom “Please…”, objavljenoj na njegovom prvom samostalnom instrumentalnom albumu “Restless days and sleepless nights” (Dallas Records, 2012.). Jednoglasnom odlukom žirija koji su sačinjavali Guthrie Govan, Phil Hillborne, Bruno Kovačić i Juraj Belković proglašen je pobjednikom tog prestižnog natjecanja.

Drugi instrumentalni album “SEUM: Speedrunners from hell soundtrack” ugledao je svjetlo dana 2016. godine, a u ovim trenucima Jitz priprema i treći album koji će zasigurno ponovno izazvati velik interes publike sklone žešćem zvuku.

Upad na ovaj instrumentalni gitarstički spektakl je više nego prihvatljivih 5€ u pretprodaji i 7€ navečer na ulazu u klub, stoga nemojte propustiti biti na pravom mjestu (Hard Place) usred tjedna, tim više što je Četvrtak dan odmora i praznik.

Link na FB event: fb.me/e/2vdtqmboV



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima