Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Spremite se na tri dana XXL glazbenih doživljaja s novim albumima, velikim koncertima, najboljim domaćim i stranim glazbenicima – stiže JazzHR Festival – Fall edition.

Festival se održava od 3. do 5. listopada i pruža pregršt izazova za dolazak i druženje. Sada je prilika za to, jer JazzHR Festival 5. listopada na pozornicu dvorane Lisinski dovodi čak tri jazz orkestra okupljena u jedan golemi, XXL, Jumbo Big Band. Jedinstveni je to projekt koji na istoj pozornici združuje tri prvorazredna orkestra: Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Big Band RTV Slovenije i Big Bend Radiotelevizije Srbije. Ideja za projekt proizašla je iz Glazbene parade - smotre big bandova koja se od kraja sedamdesetih do početka devedesetih održavala u Radencima u Sloveniji. Orkestar od stotinjak članova – trubača, trombonista, saksofonista, kontrabasista, pijanista, bubnjara, gitarista, vrhunskih glazbenika pod vodstvom velikog Sigija Feigla.

Prvi dan festivala 3. listopada otvara poznati multiinstrumentalist, gitarist i kompozitor Zoran Majstorović. S kolegama iz Italije ostvario je novi album koji će promovirati na JazzHR-u. Album je nostalgična posveta njegovim nonićima koji su mu svojim životnim stilom urezali puno vrijednosti u njegov vlastiti život. Iste večeri, prvi put u Hrvatskoj, na scenu JazzHR-a dolazi talentirana jazz pijanistica i skladateljica Julia Perminova s adresom u Baselu, rođena u Sibiru. Julia predstavlja autorski album Freedom (Mighty Quinn Records, 2023.).

Drugog dana festivala 4. listopada u Zagreb stiže novosadski skladatelj i basist Vladimir Samardžić. Na JazzHR-u predstavlja novi album Catching the Wind (SKC NS, 2022.). Ideja o albumu rodila mu se na seminaru u Grožnjanu gdje je sudjelovao kao mentor. Vješto kombinirajući jazz, funk, latino i suvremenu improvizaciju, njegov trio stvara autorsku glazbu posebne atmosfere i energije. Drugu večer zatvara nagrađivani splitski bubnjar i autor Jan Ivelić "Pele" zajedno sa svojim bandom DalMotion. Janove nove skladbe, koje će se uskoro naći i na albumu DalMotion 2, donose još ekstravagantniji i izraženiji zvuk suvremenog jazza, koji će premijerno biti predstavljen u njegovu debiju na JazzHR Festivalu. Prva dva dana u Tvornici festival nakon koncertnih večeri nudi i nastavak druženja u Malom pogonu uz spontane jam sessione, a sigurno će poseban doživljaj biti druga večer 4. listopada kada će se na jam sessionu okupiti glazbenici iz tri big banda koji dan kasnije nastupaju u Jumbo Big Bandu. Festivalske ulaznice dostupne su u sustavu ulaznice.hr, a ulaznice za Jumbo Big Band i na blagajni dvorane Lisinski.

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu