Najave koncerata

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Najveća kulturno-povijesna i turistička manifestacija ovoga kraja 56. Križevačko veliko spravišče ove će se godine održati od 7. do 9. lipnja, a potvrdili su za ovu godinu velika glazbena gostovanja.

Legendarna predstava o pomirbi kalničkih šljivara i križevačkih purgera ove se godine vraća pod iskusnu redateljsku palicu Adama Končića, poznatog hrvatskog filmskog, televizijskog i
kazališnog glumca te redatelja.

S obzirom da su glazbeni nastupi sastavni dio Križevačkog velikog spravišča, Organizacijski odbor potvrdio je da će na ovogodišnjem Spravišču nastupiti poznati i višestruko nagrađivani glazbenici – Gibonni, Gazde, Urban & 4 i Vojko V.

Gibonni je u prošloj godini okićen titulom glazbenika koji je na prvom mjestu liste najviše prodanih ulaznica u 2023. godini prema podacima službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja. S 43 osvojenih Porina, Gibonni je ujedno najnagrađivaniji hrvatski izvođač.

Urban & 4 koje čine Damir Urban, Luka Toman, Marko Bradaschia, Sandi Bratonja i Saša Markovski u Križevce dolaze nakon iznimno uspješne prošlogodišnje koncertne godine s nizom rasprodanih koncerata. Damir Urban ovogodišnji je dobitnik nagrade Zlatni studio za najboljeg pjevača, a valja istaknuti da je bio nominiran i u kategoriji za najbolji koncert u kojoj je nagradu odnio Gibonni.

Vojko V dijeli prvo mjesto po broju nominacija za ovogodišnju najugledniju glazbenu nagradu Porin s obzirom da je njegov album „Dvojko“ nominiran u kategoriji Albuma godine te u kategoriji Najboljeg albuma Hip Hop glazbe. Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Rock&Off, koju dodjeljuje novinarska struka, Vojko je osvojio je nagradu za Rap&Off izvođača godine.

Koncerti se održavaju na glavnom gradskom trgu i besplatni su za posjetitelje. IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici