Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mocvaraU srijedu, 17.4., u Močvaru nam dolaze tri kantautora, Rod MacDonald, Nils Bloch i Marko Palanović! Rod MacDonald američki je kantautor, tekstopisac i romanopisac. Rod je bio velik dio folk revivala 1980-ih u klubovima Greenwich Villagea, nastupajući u Speakeasyju, The Bottom Lineu, Folk Cityju i “Songwriter’s Exchange” u Cornelia Street Cafeu. Suosnivač je Greenwich Village Folk Festivala.

Možda je najpoznatiji po pjesmama “American Jerusalem”, o “kontrastu između bogatih i siromašnih na Manhattanu”, “A Sailor’s Prayer”, “Coming of the Snow” i “Every Living Thing”. Tenor čistog glasa i širokog raspona, MacDonald se često ističe i zbog svoje muzikalnosti i zbog sadržaja njegovih pjesama o političkim i društvenim događajima. Rod u Močvaru dolazi u pratnji Mark Danna, basista i vokalista.

Nils Bloch danski je kantautor, od nedavno s adresom u Beogradu. Zasnovane na njegovom intimnom glasu i hipnotičkoj gitari koja svira, njegove evokativne narodne pjesme meditacije su o sjećanju, žaljenju i udaljenosti, ali s tračcima nade utkanima u melankolične skladbe. Blochov prvi EP, “In Amber Light”, zaokupio je pozornost i slušatelja i novinara. EP je zapažen ne samo zbog Blochove vokalne izvedbe koja je prema We Love Nordic “izravna i s posebnim tonom da ga odmah prepoznajete” i zbog koje je Music Defined usporedio njegov glas s ranim Anohnijem zbog njegove “snage dovoljno snažne da također otkrije ranjivost”. Weekly Music Fix zaključuje i da je “Budućnost za Nilsa Blocha neosporno svijetla, a njegovi čarobni dodiri indie-folk scene vrlo su potrebni.” Nils ove godine planira izbaciti i svoj prvi album.

Marko Palanović novi je kantautor zagrebačke scene. U Močvaru donosi izbor svojih pjesama s nadolazećeg prvog albuma. Inače klasični gitarist obrazovan u Zagrebu u Glazbenom učilištu Elly Bašić i na Konzervatoriju u Kopenhagenu, s potrebom da izrazi i nešto drugo počeo je pisati svoje pjesme. Glazba koju voli i koja ga inspirira je šarolika, no vrijedi spomenuti neke bitne utjecaje poput Nicka Drakea, Marka Lanegana, Boba Dylana, Doorsa, Leonarda Cohena, Nicka Cavea, itd.

Upad u pretprodaji: 7 €, na dan događanja: 10 €IzvještajiSymphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala