Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kada je početkom godine stigla vijest da će maleni Čakovec ugostiti velikog američkog glazbenika Bélu Flecka, sve je govorilo o tome da je posrijedi tek pojedinačni slučaj. Čakovčani, međutim, misle ozbiljno, a najnovija vijest da još jedan dobitnik nagrade Grammy stiže u Čakovec – i to ni više ni manje nego veliki Chris Botti, sada nam govori da to nije slučajnost.

"Da, doista mislimo ozbiljno! Želimo Čakovec promovirati u grad jazza, ali ne zato što smo si tako samo zamislili, nego što za to imamo čvrste temelje. Čakovec ima ozbiljnu jazz tradiciju, uostalom jedan je od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji i dan-danas može okupiti cijeli big band – i to redovito čini.

Osim toga u dvorani Centra za kulturu imamo idealan prostor i ambijent za takve događaje. A uz sve to, na idealnoj smo lokaciji na sjecištu europskih puteva, što nam sve daje za prvo vjerovati da smo na pravom putu da našu destinaciju učinimo mekom glazbenih sladokusaca, koji će upravo u Čakovcu spojiti doživljaje autohtonih proizvoda, urbanog ambijenta grada, prirodnih ljepota i vrhunske glazbe" – ističe Filip Horvat, i sam jazz glazbenik, koji stoji iza ove inicijative na čelu Turističke zajednice grad Čakovca.

Jer dovoljno je samo reći: prije Čakovca – Berlin (Theater des Westens) i Beč (Wiener Konzerthaus), a dva dana nakon Čakovca – veliki amfiteatar na otvorenom koji može primiti 4000 posjetitelja u Istanbulu, potom Opera u Dubaiju u kojoj gostuju doista najveće zvijezde, La Cigale u Parizu i Barbican u Londonu.

To su destinacije u koje prije i poslije Čakovca stiže taj slavni američki instrumentalist, prvorazredni jazz i crossover trubač koji je radio s najvećim zvijezdama poput Stinga te prodao preko četiri milijuna albuma diljem svijeta.

No Filip Horvat ističe još jednu rijetkost: "Teško da ćete igdje drugdje moći doživjeti takvog svjetski priznatog glazbenika, jednu istinsku glazbenu zvijezdu, bliže i direktnije s obzirom da naša dvorana ima tek petstotinjak mjesta. Toliko blizu da ga gotovo možete dotaknuti. Siguran sam, stoga, da će do Čakovca zbog takvog događaja potegnuti mnogi ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja u susjedstvu, a sve u cilju da naš Čakovec takvim projektima upišemo kao kulturno-turističku destinaciju prepoznatljivu u ovom dijelu Europe".

I stoga, bez obzira na to koje mjesto naposljetku ugrabili – jer ostalo ih je sasvim malo, sjediti u čakovečkom Centru za kulturu toga 15. 5. za sve ljubitelje vrhunske glazbe bit će doista – pravi privilegij.Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”