Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

usaginingen 1

12. edicija regionalnog festivala suvremenog cirkusa CirkoBalkana održava se od 3. do 9. lipnja, a uz zanimljive cirkuske predstave donosi i bogat glazbeni program domaćih i inozemnih izvođača.

Kao dio popratnog programa svi glazbeni sadržaji su besplatni, a odvijaju se, kao i festival, u CirkoBalkana šatoru i oko njega, na adresi Trnjanska struga 34, u dvorištu Pogona Jedinstvo i Kluba Močvara.

Glazbeni program na CirkoBalkani 12:

3.6.2024. CirkoBalkana šator

19:30 USAGININGEN (JP): BLACK KITE– The Pulse of the Soul audio vizualni performans

Uzrast: +3
Trajanje:45 min

Usaginingen se doslovno prevodi kao 'zec-čovjek', hibridni koncept koji odlično objašnjava karakteristiku i sposobnost ovog japanskog dvojca - istovremeno i iznimno učinkovito kreiranje i spoj videomedija i glazbe, analognog i digitalnog, ekrana i pozornice, elektronike i vještine.
Black Kite tematizira incident izazvan ilegalnim odlaganjem industrijskog otpada na otoku Teshima u Japanu gdje autori trenutno žive, stavljajući ga u odnos sa svakodnevnim životom tamošnjih stanovnika.

Autori i izvođači: Emi i Shinichi Hirai
https://usaginingen.com/en

4.6. 2024. dvorište Pogona Jedinstvo i Kluba Močvara

21:00 DJ BEZUM (MIRON MILIĆ)

DJ BEZUM- poznat i kao Miron Milić, grafičar, crtač i ilustrator iz Vinkovaca rasplesat će nas svojom "muzikom iz ateljea" . Raspon žanrova seže od pakistanskog surf-rocka, turskog psych disco-folka, afro beata, reggea, egipatskog psych surfa, free jazza, post disco-a do psychobillya. Drugim riječima- "Globalni B hitovi za lokalnu C ekipu! "

5.6.2024. CirkoBalkana šator
21:00 PSEĆA PLAŽA (HR), koncert

Pseća plaža je audio-vizualna skupina iz Zagreba osnovana na proljeće 2016. godine s ciljem stvaranja pitkih psihodeličnih melodija s tropskim ritmovima, nostalgičnim prizvukom šezdesetih i sanjivom lirikom. Od tada je bend prošao kroz nekoliko različitih faza i postava koji danas čine Erol Beširević, Matea Bobanović, Filip Mlinarić i Borjan Cvrtila uz drage goste. Bend iza sebe ima dva albuma - debitantski ‘Honolulu’ (2017.) izdan pod imenom ‘Dog’s Beach’ i ‘Povratak u lagunu br.07’ (2019.), ep ‘Nijanse’ (2020.) te nekolicinu singlova nastalih u suradnji s bendovima kao što su Nemanja i Porto Morto. uz dugo nestajanje sa scene bend se vraća u novom ruhu i najavljuje novi album pod nazivom “Teško je imati glavu”

6.6.2024. dvorište Pogona Jedinstvo i Kluba Močvara

21:00 DJ DUO GARMISCH & PARTENKIRCHEN (HR)

Garmisch&Partenkirchen s vinilnim zvučnim ugođajima ponovno s vama na nasipu!
Powered by Cirkobalkana!
Garmisch&Partenkirchen aka Klif & Tvrtko vrte vinile u slobodno vrijeme više od 20 g. po raznim opskurnim zabavama. Oni su tu zbog svog gušta, guštajte i vi.

7.6.2024. dvorište Pogona Jedinstvo i Kluba Močvara

21:00 ŽEN (HR), koncert

Progresivni indie rock bend iz Zagreba, osnovan je 2010. godine našavši svoj dom u AKC Medika. Njihovi albumi "I onda je sve počelo" (2013.) i "Jantar" (2015.) donijeli su im reputaciju istaknutog gitarističkog benda. ŽEN je sudjelovao na brojnim europskim festivalima i klubovima te objavljuje kompilacijski album "Blender" 2020. Njihova se glazba koristi u regionalnim filmovima i serijama, a najavljuju novi album "Ciklus" za svibanj 2024. ŽEN istražuje rodne stereotipe i spaja zvuk i vizualnu umjetnost, stvarajući kompleksni indie-rock zvuk.

https://xzen.band/

8.6.2024. CirkoBalkana šator

21:00 GUILHEM (CA), koncert

Guilhem je pop-rock kantautor s korijenima u punku, impresivne karijeru kao solo izvođač i s bendom Lost Love. Od 2012. godine, održao je preko 600 koncerata u više od 20 zemalja. Njegova prisutnost na pozornici i strastvene izvedbe privlače široku publiku, a njegov treći album "Régler la mort", objavljen 2023., donosi bogato glazbeno iskustvo s zaraznim melodijama i dirljivim refleksijama. Guilhem se etablira kao jedinstveni glas na glazbenoj sceni Quebeca, sposoban pokrenuti, zabaviti i nadahnuti svoju publiku.

https://www.guilhemmusic.com/

Program predstava i ostalih popratnih sadržaja proučite na: www.cirkobalkana.org kao i na poveznici Facebook.com/events/1864579004005377/IzvještajiZagreb Music Fest, 2. dan - kišni ured se ipak smilovao


Manifest crnila u Močvari: Stonebride/Luxus Lord/Prisonplanet


Zagreb Music Fest, 1. dan


Lord Of The Dance nastupili u Zagrebu


BadBadNotGood u Šibeniku


Galerija fotografija: Lord Of The Dance u Splitu


Diddle In The Middle i Bonaster


Stingove čarolije u intimnom ozračju Arene


Alex Sipiagin Quartet zaključio Rovinj Spring Jazz


Edo Maajka zatvorio ovogodišnji Beerfest


Drugi dan katarzičkog iskustva s Rammstein u Beogradu


Nastupom Baby Lasagne završen Sea Star Festival


Bill Frisell na 33. festivalu JazzTimeRijeka


Beerfest 2024. dan 3.


Nastavljen je 33. JazzTimeRijeka


Bizarnost u Tvornici kulture koju niste smjeli propustiti


Ni kiša nije ugasila Vatru na Šalati


Spektakularan Rammstein u Beogradu održao prvi koncert


Bosak & Second Hand Band odlični u klubu Boogaloo


Počeo 33. JazzTimeRijeka