Radijske emisije

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Rock okoEmisiju otvara grupa "Judas Priest" kojoj se dogodio taj kuriozitet da se do sada još nismo sjetili s njom započeti emisiju! Srećom, na dan emitiranja ove emisije rođendan je jednoga od osnivača grupe, gitarista i autora pjesama, Kennetha "K.K." Downinga, pa je to dobra prilika da prekinemo ovaj neobičan nehotičan "bojkot".

U prvoj trećini emisije najavit ćemo dva buduća izdanja čiji izlazak među slušatelje u Hrvatskoj očekujemo sljedećega mjeseca. Jedno je nešto novo iz svjetske produkcije a drugo je "obnovljen" čitav opus "Bijeloga dugmeta", čak u "polivinilskoj" verziji. Novi album, a prvi nakon dvadeset godina, i vjerojatno posljednji, grupe "Pink Floyd", diskografska kuća "Dancing Bear" pustit će "u optjecaj" na području Hrvatske 7. studenoga. Točno dva tjedna prije toga, u petak 24. listopada u 11 sati, u Hotelu Sheraton, u sklopu sajma "Zagreb Audio Video Show 2014", imali smo prilike biti među onih desetak sretnika kojima je "Dancing Bear" omogućio ekskluzivno, prvo preslušavanje tog albuma, "The Endless River", u "strogo kontroliranim uvjetima", "bez svjedoka", u maloj hotelskoj sobi, kako bismo ga mogli komentirati uoči izlaženja. U emisiji ćemo ispričati naše prve dojmove, između ostaloga i kroz razgovor s glazbenim novinarom Aleksandrom Dragašem neposredno nakon tog zajedničkog preslušavanja albuma. Slušat ćemo i jedini single s albuma koji se smije emitirati prije 7. studenoga.

Diskografska kuća "Croatia Records" najavljuje za tjedan dana kasnije, 13. i 14. studenoga, predstavljanje posebnog izdanja "Bijelo dugme - Box set deluxe", povodom 40. obljetnice grupe. Predstavljanje će se održati u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu. "Box set deluxe" sadrži devet vinila remasteriranih u londonskom studiju Abbey Road, prvu singlicu benda, bogato opremljenu knjigu i memorabilije benda. Uoči toga događaja dobili smo u CD obliku prvih šest albuma "Bijeloga dugmeta", dakle sve koji su snimljeni u "Jugotonu", i sve na kojima je pjevao Željko Bebek, te kompilaciju skladbi sa svih albuma "Bijeloga dugmeta" kao najavu izlaženja remasteriranih vinila. Petnaestak minuta posvetit ćemo i tim izdanjima.

Srednji dio emisije osiguran je za gosta "Rock oka", to jest bivšeg člana redakcije, koji nam je najavio play listu na kojoj se nalaze izvođači "Tony Furtado And The American Gypsies", "Crosby, Stills, Nash & Young" s ove godine objavljenih njihovih koncertnih snimaka od prije 40 godina, te "The Who" s koncertnim snimkama posvećenim 40. obljetnici albuma "Quadrophenia". Tri četrdesete obljetnice jedna za drugom!

Kratkim prilogom najavljujemo i skorašnje izlaženje novoga albuma "Rock or Bust" grupe "AC/DC" (28. studenoga), što je također 15. album grupe objavljen globalno, kao što je i "The Endless River 15. album "Pink Floyda".

Jubilarna 800. emisija završit će izborom radova grupa "Led Zeppelin" i "The Proof". Želimo vam dobar prijem, kako preko radio prijemnika tako i preko interneta, to jest streaminga, ako niste u dosegu radio valova odašiljača Radija Križevci na 96,6 MHz.

Rock oko - 800. emisija - 27.10.2014. - od 19:00 do 21:00