Radijske emisije

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Svi Vi koji volite blues, podesite svoje uređaje na frekvenciju 96,6 MHz radija Križevci, odnosno, putem neta slušajte nas na www.radiokrizevci.hr, a jednako tako budite s nama i putem web live streama link http://144.76.172.23:7028/ ili http://croatia.europeanbluesunion.com/radio/ i to je to!

Svakog utorka u večernjem terminu od 20.00 do 22,00 h pred Vama je nova epizoda emisije 'BLUES ZA VAS', koja je sa Vama u eteru PUNIH devet godina.
Od 12. siječnja 2010. godine pa nadalje; svakog utorka navečer od 20.00 sati u redovnoj shemi programa radija Križevci emitira se emisija namijenjena svim onima, koji vole blues, ritam i blues, boogie i srodne im glazbene pravce. Isto tako, emisija je namijenjena i onima, koji vole dobru glazbu.
Čak i nakon emisije 'BLUES ZA VAS' i dalje ostajemo u istom tonu, jer tada slijedi 'BLUESY TEHNICO SHOW', kojeg uređuje realizator tona Vedran Delić. Svojim predanim radom Vedran je dobio i svoju stalnu rubiku u emisiji - IZ VEDRANOVE VITRINE u kojoj predstavlja neki od albuma kojeg je odabrao iz svoje vitrine, ali zbog drugih obveza večeras je neće biti na programu.

Ovaj utorak 29. siječnja na redu je 386. emisija "Blues za vas".
Kao što se zna uz nove rubrike emisija "Blues za vas" ima svoje stalne rubrike:
Emisiju otvara NORMAN BEAKER BAND s pjesmom "Only I Got What The Other Guys Want".

Nakon otvorenja, u rubrici SOME MORE pripremio sam vam intervju sa NORMANOM BEAKEROM uz prezentaciju njegovih "live" snimaka. Sve to je zapravo najava njegovog koncerta u KSET-u, koji će se održati 6. veljače u Zagrebu.
MY CHOICE: je rubrika u kojoj odabirem izvođače po 'nekom' svom izboru i tu se mogu naći izvođači, koji inače nisu primarno blues orijentirani. No, naravno to nije pravilo! Večeras vam prezentiram nova izdanja koja potpisuju: ERIC SCHENKMAN, CHRIS O'LEARY, BENNY TURNER & CASH MCCALL i SETH ROSENBLOOM.
AKO STE PROPUSTILI: je rubrika u kojoj vas podsjećam ne neke neke informacije koje ste možda propustili, kao i na albume, izvođače, događaje i sl. a koji su sticajem okolnosti ostali van dosega vašeg ali i mog interesa i percepcije, koji su nam promaknuli ili smo ih možda samo zaboravili. Večeras u ovoj rubrici kreće priča o nominiranima za najprestižniju blues glazbenu nagradu BMA (Blues Music Award), koja će se ove godine po jubilarni 40. puta održati 9. svibnja u "the Cook Convetion Centeru" u Memhisu.No, priču započinjemo tužno naime u ponedjeljak 21.siječnja iznenada je umro izvrsni glazbenik mlađe generacije Mike Ledbetter, koji je ove godine osvojio tri nominacije za BMA i to u kategorijama:B.B. KING IZVOĐAČ GODINE, BAND GODINE i
INSTRUMENTALISTA–VOKAL, pa će to ujedno i biti:TRIBUTE TO Mike Ledbetter (1985-2019).
FROM BLUES CORNER: sve što čitate u rubrici Blues Corner na glazbenom portalu SoundGuardian.com, sada konačno možete i slušati. Biti će tu ekskluzivnih promocija novih albuma, kao i drugih albuma, koje svakako valja promovirati.

Rubrika FROM BLUES CORNER večeras vam donosi četiri pjesme sa četiri albuma čiji su vlasnici:VIN MOTT, INA FORSMAN, WALTER TROUT i TREVOR B. POWER BAND.
HRVATSKA BLUES SCENA je dio emisije, zbog koje se sve ovo i pokrenulo, to je mjesto i prostor namijenjen isključivo hrvatskim blues glazbenicima za promociju njihovih materijala, radova i sl. Radio Križevci i emisija 'BLUES ZA VAS' otključali su Vam vrata, na vama je samo da ih otvorite. Čekamo Vas!!!
Večeras je pred vama intervju sa Edi Maružiniom, alfom i omegom banda EDI EAST TRANCE BLUES te, prezentacijom njihova nastupnog albuma "Sumpor" (Croatia Records, 2018).
OVO JOŠ NISTE ČULI – PO PRVI PUTA je rubrika u kojoj ćete slušati materijale koje još eventualno niste imali prigode čuti ili se pak, neki izvođači ili albumi po prvi puta puštaju u emisiji. To je promotivna rubrika u kojoj će mjesto naći svi oni, koji zaslužuju veću i jaču medijsku promociju u svakom pogledu. Večeras ovu rubriku prvi solo nastup sjajnog gitariste Rocky Athasa, kao i novi singl "Little Red Rooster " objavljen 22.siječnja od strane KuvVer Records uz znalačku izvedbu ElectroBluesSociety feat BOO BOO DAVIS.
MY BLUES MIX večeras nudi blues u izvođenju GAYE ADEGBALOLe, PAULa OSCHERa i TRAVELLIN' BLUE KINGSa.

Na kraju emisije slijedi glazbeni pozdrav u vidu rubrike I ZA KRAJ, gdje slušamo CHASE WALKER BAND s pjesmom "Honey Jar". Pjesma nam dolazi sa ovogodišnjeg albuma "Live at the Woodshed",koji je objavljen u vlastitom aranžmanu 25.siječnja 2019. godine.
Naravno, i u večerašnjem terminu očekuje Vas glazba kakvu ste oduvijek željeli slušati i uživati!
I zato, ne propustite večernji termin utorkom od 20.00 do 22,00 sata kada je na programu radija Križevci, na frekvenciji 96,6 MHz emisija 'BLUES ZA VAS', koju uređuje i vodi Mladen Lončar - Mike.
Specijaliziranu radijsku emisiju o blues glazbi 'BLUES ZA VAS' možete slušati preko svojih radio prijamnika, , kao i putem Interneta na www.radiokrizevci.hr, a snimke možete naći na web stranici: www.mixcloud.com, kao i na FB stranici emisije: www.facebook.com/Blues4URadioshow
I na kraju, budite uvjereni, da Vas očekuje pravi glazbeni užitak!

Čujemo se, bok!
Mladen Lončar - Mike