Radijske emisije

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Svi Vi koji volite blues, podesite svoje uređaje na frekvenciju 96,6 MHz radija Križevci, odnosno, putem neta slušajte nas na www.radiokrizevci.hr, a jednako tako budite s nama i putem web live streama link http://144.76.172.23:7028/ ili http://croatia.europeanbluesunion.com/radio/ i to je to!

Svakog utorka u večernjem terminu od 20.00 do 22,00 h pred Vama je nova epizoda emisije 'BLUES ZA VAS', koja je sa Vama u eteru PUNIH devet godina.
Od 12. siječnja 2010. godine pa nadalje; svakog utorka navečer od 20.00 sati u redovnoj shemi programa radija Križevci emitira se emisija namijenjena svim onima, koji vole blues, ritam i blues, boogie i srodne im glazbene pravce. Isto tako, emisija je namijenjena i onima, koji vole dobru glazbu.
Čak i nakon emisije 'BLUES ZA VAS' i dalje ostajemo u istom tonu, jer tada slijedi 'BLUESY TEHNICO SHOW', kojeg uređuje realizator tona Vedran Delić. Svojim predanim radom Vedran je dobio i svoju stalnu rubiku u emisiji - IZ VEDRANOVE VITRINE u kojoj predstavlja neki od albuma kojeg je odabrao iz svoje vitrine, ali zbog drugih obveza večeras je neće biti na programu.

Ovaj utorak 5. veljače na redu je 387. emisija "Blues za vas".
Kao što se zna uz nove rubrike emisija "Blues za vas" ima svoje stalne rubrike:
Emisiju ponovno otvara NORMAN BEAKER BAND s pjesmom "I Can't Be Satisfied".

Nakon otvorenja, u rubrici SOME MORE pripremio sam vam 2. dio intervjua s NORMANOM BEAKEROM uz prezentaciju njegovih "live" snimaka. Sve to je zapravo najava njegovog koncerta u KSET-u, koji će se održati 6. veljače u Zagrebu.
MY CHOICE: je rubrika u kojoj odabirem izvođače po 'nekom' svom izboru i tu se mogu naći izvođači, koji inače nisu primarno blues orijentirani. No, naravno to nije pravilo! Večeras vam prezentiram nova izdanja koja potpisuju: DEE MILLER BAND, WILLA VINCITORE, BIG PETE i BOOGIE BEASTS.
AKO STE PROPUSTILI: je rubrika u kojoj vas podsjećam ne neke neke informacije koje ste možda propustili, kao i na albume, izvođače, događaje i sl. a koji su sticajem okolnosti ostali van dosega vašeg ali i mog interesa i percepcije, koji su nam promaknuli ili smo ih možda samo zaboravili. Večeras u ovoj rubrici kreće priča o nominiranima za najprestižniju blues glazbenu nagradu BMA (Blues Music Award), koja će se ove godine po jubilarni 40. puta održati 9. svibnja u "the Cook Convetion Centeru" u Memhisu. Večeras je na redu kategorija "Album godine" tu su nominirani sljedeći albumi:
America’s Child - Shemekia Copeland
The High Cost Of Low Living - The Nick Moss Band Featuring Dennis Gruenling
Journeys To The Heart Of The Blues - Joe Louis Walker/Bruce Katz/Giles Robson
Rough Cut - Curtis Salgado and Alan Hager i
Why Did You Have To Go - Anthony Geraci
Sa svakog ide po jedna pjesma..
FROM BLUES CORNER: sve što čitate u rubrici Blues Corner na glazbenom portalu SoundGuardian.com, sada konačno možete i slušati. Biti će tu ekskluzivnih promocija novih albuma, kao i drugih albuma, koje svakako valja promovirati.

Rubrika FROM BLUES CORNER večeras vam donosi dvije pjesme s dva albuma čiji su vlasnici: TRAVELLIN' BLUE KINGSi i WALTER TROUT.
HRVATSKA BLUES SCENA je dio emisije, zbog koje se sve ovo i pokrenulo, to je mjesto i prostor namijenjen isključivo hrvatskim blues glazbenicima za promociju njihovih materijala, radova i sl. Radio Križevci i emisija 'BLUES ZA VAS' otključali su Vam vrata, na vama je samo da ih otvorite. Čekamo Vas!!!
Večeras je pred vama drugi dio intervjua s Ediem Maružiniom, alfom i omegom banda EDI EAST TRANCE BLUES te, prezentacija njihova nastupnog albuma "Sumpor" (Croatia Records, 2018).
OVO JOŠ NISTE ČULI – PO PRVI PUTA je rubrika u kojoj ćete slušati materijale koje još eventualno niste imali prigode čuti ili se pak, neki izvođači ili albumi po prvi puta puštaju u emisiji. To je promotivna rubrika u kojoj će mjesto naći svi oni, koji zaslužuju veću i jaču medijsku promociju u svakom pogledu. Večeras ovu rubriku će ispuniti sjajni gitarista Rocky Athas, finsko – kanadska kombinacija: SAMI JOENSUU i CAROLYN FE zajednički su snimili – pjesmu "You name it", koja je objavljena 21. siječnja i ona je našla svoje mjesto u ovoj rubrici. Tu je još snimka uživo pjesme "Head In The Sand" banda Jeremiah's sa koncerta u KSETu. NORTHERN SOCIAL je kanadski duo i imaju singl, "Waiting". Boo Boo Davis sprema novi album, koji će biti objavljen za Black And Tan Records. Naime, nakon obrada poznatih blues standarda na digitalnim singlovima za KuvVer Records, sada je u pripremi novi autorski album Boo Boo Davisa, koji se zove "Tree Man" i kojeg će Black And Tan Records pustiti u službeni opticaj uoči njegove predstojeće europske turneje u ožujku ove godine. Mi slušamo pjesmu "Dirt Road", koja je službeno objavljena 1.veljače.
MY BLUES MIX večeras nudi blues u izvođenju THE LITTLE RED ROOSTER BLUES BANDa i odličnog norveškog benda RELOADED.

Na kraju emisije slijedi glazbeni pozdrav u vidu rubrike I ZA KRAJ, gdje slušamo gdje slušamo WATERMELON SLIMa sa pjesmom "Too Much Alcohol". Pjesma nam dolazi sa ovogodišnjeg albuma "Church Of The Blues", kojeg je objavila 25.siječnja 2019.godine izdavačka kuća NorthernBlues Music.
Naravno, i u večerašnjem terminu očekuje Vas glazba kakvu ste oduvijek željeli slušati i uživati!
I zato, ne propustite večernji termin utorkom od 20.00 do 22,00 sata kada je na programu radija Križevci, na frekvenciji 96,6 MHz emisija 'BLUES ZA VAS', koju uređuje i vodi Mladen Lončar - Mike.
Specijaliziranu radijsku emisiju o blues glazbi 'BLUES ZA VAS' možete slušati preko svojih radio prijamnika, , kao i putem Interneta na www.radiokrizevci.hr, a snimke možete naći na web stranici: www.mixcloud.com, kao i na FB stranici emisije: www.facebook.com/Blues4URadioshow
I na kraju, budite uvjereni, da Vas očekuje pravi glazbeni užitak!

Čujemo se, bok!
Mladen Lončar - Mike