Radijske emisije

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bluesm

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Svi Vi koji volite blues, podesite svoje uređaje na frekvenciju 96,6 MHz radija Križevci, odnosno, putem neta slušajte nas na www.radiokrizevci.hr, a jednako tako budite s nama i putem web live streama link http://144.76.172.23:7028/ ili http://croatia.europeanbluesunion.com/radio/ i to je to!

Svakog utorka u večernjem terminu od 20.00 do 22,00 h pred Vama je nova epizoda emisije 'BLUES ZA VAS', koja je sa Vama u eteru PUNIH devet godina.
Od 12. siječnja 2010. godine pa nadalje; svakog utorka navečer od 20.00 sati u redovnoj shemi programa radija Križevci emitira se emisija namijenjena svim onima, koji vole blues, ritam i blues, boogie i srodne im glazbene pravce. Isto tako, emisija je namijenjena i onima, koji vole dobru glazbu. Čak i nakon emisije "BLUES ZA VAS" i dalje ostajemo u istom tonu, jer tada slijedi "BLUESY TEHNICO SHOW", kojeg uređuje realizator tona Vedran Delić. Svojim predanim radom Vedran je dobio i svoju stalnu rubiku u emisiji – "IZ VEDRANOVE VITRINE" u kojoj predstavlja neki od albuma kojeg je odabrao iz svoje vitrine.
Ovaj utorak 15. travnja na redu je 397. emisija "Blues za vas".
Kao što se zna uz nove rubrike emisija "Blues za vas" ima svoje stalne rubrike:
Emisiju otvaraju THE REVEREND SHAWN AMOS sa pjesmom "Have Love Will Travel", sa njegovog albuma "Kitchen Table Blues Vol.1" kojeg je 1.veljače 2019 objavila Put Together Music uz gflobalnu radijsku promociju promotivne kuće Blind Raccoon.
MY CHOICE: je rubrika u kojoj odabirem izvođače po 'nekom' svom izboru i tu se mogu naći izvođači, koji inače nisu primarno blues orijentirani. No, naravno to nije pravilo! Večeras tu nastupaju: BLOODEST SAXOPHONE, JP WILLIAMS BLUES BAND, STEF PAGLIA, MICHAEL JEROME BROWNE- i JAMES BUDDY ROGERS.
AKO STE PROPUSTILI: je rubrika u kojoj vas podsjećam ne neke neke informacije koje ste možda propustili, kao i na albume, izvođače, događaje i sl. a koji su sticajem okolnosti ostali van dosega vašeg ali i mog interesa i percepcije, koji su nam promaknuli ili smo ih možda samo zaboravili. Večeras u ovoj rubrici kreće priča o nominiranima za najprestižniju blues glazbenu nagradu BMA (Blues Music Award), koja će se ove godine po jubilarni 40. puta održati 9. svibnja u "the Cook Convetion Centeru" u Memhisu. Večeras je na redu kategorija POVIJESNI ALBUM GODINE – HISTORICAL ALBUM OF THE YEAR : gdje su nominirani slijedeći albumi:
Jimmy Reed, Mr. Luck: The Complete Vee-Jay Singles – Craft Recordings
John Lee Hooker, King of the Boogie – Craft Recordings
Luther Allison, A Legend Never Dies – Ruf Records
The Paul deLay Band, Live at Notodden ’97 – Little Village Foundation
Various, American Epic: The Collection – Sony Legacy
Za večeras sam odabrao raskošno cd-box izdanje Luther Allisona-"A Legend Never Dies", kojeg je objavila njemačka blues diskografska kuća Ruf Records.
FROM BLUES CORNER: sve što čitate u rubrici Blues Corner na glazbenom portalu SoundGuardian.com, sada konačno možete i slušati. Biti će tu ekskluzivnih promocija novih albuma, kao i drugih albuma, koje svakako valja promovirati.

Rubrika FROM BLUES CORNER večeras vam donosi prezentaciju 4 albuma: "Somebody Save Me"- SUGARAY RAYFORDa, " Church Of The Blues "-WATERMELON SLIMa, "Nobody Told Me" -JOHN MAYALLa i "Killin It Live" -TOMMY CASTROa & THE PAINKILLERSa.
HRVATSKA BLUES SCENA je dio emisije, zbog koje se sve ovo i pokrenulo, to je mjesto i prostor namijenjen isključivo hrvatskim blues glazbenicima za promociju njihovih materijala, radova i sl. Radio Križevci i emisija 'BLUES ZA VAS' otključali su Vam vrata, na vama je samo da ih otvorite. Čekamo Vas!!!
Večeras tu nastupa TOMISLAV GOLUBAN sa svojim zadnjim studijskim albumom "Chicago Rambler".
OVO JOŠ NISTE ČULI – PO PRVI PUTA je rubrika u kojoj ćete slušati materijale koje još eventualno niste imali prigode čuti ili se pak, neki izvođači ili albumi po prvi puta puštaju u emisiji. To je promotivna rubrika u kojoj će mjesto naći svi oni, koji zaslužuju veću i jaču medijsku promociju u svakom pogledu. Večeras će ovu rubriku ispuniti: KAI STRAUSS & THE ELECTRIC BLUES ALL STARS s pjesmom "Ain't Gonna Ramble No More" sa dvostrukog live albuma "Live in Concert" (2CD),čiji je "street date" 19.travnja u realizaciji izdavačke kuće CRS.
MY BLUES MIX večeras će ispuniti svojim bluesom: MIKE MUNSON, JOANNE SHAW TAYLOR, THE COYOTE KINGS, TONY HOLIDAY feat.ALL STAR BLUES večeras vam nudim sraz JOHN PRIMERA i BOB CORRITOREA) u pjesmi "Tell Me Baby". Za kraj ove rubrike ostavio sam pjesmu "Better Than You Want" izvrsnog blues glazbenika, koji se zove MATT ANDERSEN, vjerujte mi o njemu će se tek još čuti , sjajno, doista sjajno radi a vnjegov studijski album"Halfway Home By Morning", izašao je 22. ožujka i vrtoglavo juri ka prvim dijelovima i mjestima svih relevantnih blues top ljestvica.

Na kraju emisije slijedi glazbeni pozdrav u vidu rubrike I ZA KRAJ, gdje slušamo KENNY PARKERA i pjesmu "Hard Times In The Land Of Plenty". Ova pjesma dolazi nam sa ovogodišnjeg albuma "Hellfire" kojeg je 15.veljače objavila izdavačka kuća Rock-A-While Records, dok promociju provodi Blind Raccoon.
I zato, ne propustite večernji termin utorkom od 20.00 do 22,00 sata kada je na programu radija Križevci, na frekvenciji 96,6 MHz emisija 'BLUES ZA VAS', koju uređuje i vodi Mladen Lončar - Mike.
Specijaliziranu radijsku emisiju o blues glazbi 'BLUES ZA VAS' možete slušati preko svojih radio prijamnika, , kao i putem Interneta na www.radiokrizevci.hr, a snimke možete naći na web stranici: www.mixcloud.com, kao i na FB stranici emisije: www.facebook.com/Blues4URadioshow
I na kraju, budite uvjereni, da Vas očekuje pravi glazbeni užitak!

Čujemo se, bok!
Mladen Lončar - Mike