Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

GregoryPorter Photo01 2017 UniversalMusic

Nakon četvrtog albuma “Take Me to The Alley” objavljenog 2016. godine, Gregory Porter najavljuje novo studijsko izdanje pjesmom “Smile”.

Novo izdanje u Hrvatskoj očekujemo 27. listopada, nosit će naziv “Nat “King” Cole & Me”. Kao što i samo ime govori, album će biti posveta njegovom idolu - legendarnom pjevaču i pijanistu Nathanielu Colesu, umjetničkog imena Nat “King” Cole.

Uz pomoć šesterostrukog dobitnika Grammy nagrade, aranžera Vincea Mendoze te London Studio orkestra, pijanista Christiana Sandsa, basista Reubena Rogersa, bubnjara Ulyssesa Owensa te specijalnog gosta na trubi - Terencea Blancharda, Gregory Porter obradit će neke od Coleovih najcjenjenijih klasika. Tako ćemo na iščekivanom tribute izdanju imati prilike čuti klasike kao što su “Mona Lisa”, “L-O-V-E”, “Nature Boy”, “The Christmas Song”, ili pak pjesma “Smile”, koja je od danas hrvatskoj publici dostupna u digitalnom obliku.

“Bio je poseban. Ostavio je iza sebe divnu glazbu. Toliko divnu da jednostavno moraš slušati i biti inspiriran.” navodi Porter te nadodaje “Jedino prirodno je da se vratim korijenima svoje inspiracije i tamo odakle dolazim. Taj korijen su moja majka, gospel glazba i Nat King Cole”

“Nat “King” Cole & Me” sniman je u Air Studios u Londonu, a osim spomenutih klasika na albumu će se naći i pjesma Gregorya Portera “When Love Was King”, koja dolazi s njegovog izdanja “Liquid Spirit”(2014.), no u nešto drugačijem aranžmanu.

Gregory Porter prisjeća se prvog kontakta s glazbom svog idola; “Sjećam se kako mi je ime bilo čudno kada sam proučavao kolekciju ploča svoje majke, i prvo što sam vidio bila je fotografija elegantnog, zgodnog , snažnog muškarca kako sjedi kraj vatre, i izgleda kao nečiji otac. Stavio sam ploču na gramofon i čuo sam taj glas. Moj otac nije bio dio mog života, nije me odgajao, nije pokazivao ikakav interes za mene, pa su Natove riječi – ‘podigni se, otresi se, kreni ispočetka’, bile kao očinski savjeti za mene”

Iščekivano studijsko izdanje  “Nat “King” Cole & Me” publici je već sada dostupno u prednarudžbi putem Google Playa:
https://umhr.lnk.to/NatKingColeGP

Popis pjesama - deluxe izdanje:

Mona Lisa
Nature Boy
Smile
L-O-V-E
Quizas, Quizas, Quizas
Miss Otis Regrets
When Love Was King
The Lonely One
I Wonder Who My Daddy Is
But Beautiful
Sweet Lorraine
For All We Know
The Christmas Song