Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Husker Du

Rani radovi alter-rock prvaka Hüsker Dü uskoro dobivaju bogato box-set izdanje s mnoštvom neobjavljenih pjesama i kompletnim remasterom.

'Savage Young Dü' dokumentirat će upravo, kako mu ime kaže, onaj 'najdivlji' dio karijere sastava: prve tri godine, prije nego što su 1983. potpisali za čuveni SST Records i izdali EP 'Metal Circus'. U box-setu će se tako naći prva dva albuma grupe, 'Land Speed Record' (1981.) i 'Everything Falls Apart' (1983.), kao i pjesme sa svih dosad izdanih 7-inčnih singlova u tom razdoblju. Uz to, fanovi će imati prilike čuti još hrpu neizdanih demo pjesama, alternativnih verzija pjesama te live verzija, a sveukupno box-set broji čak 69 pjesama. Sve pjesme su digitalno remasterirane i kvalitetom daleko ispred onoga što se dosad moglo čuti od ranog Hüsker Dü kataloga. 'Land Speed Record', debitantski live album, čak dobiva u potpunosti novu verziju: ovaj put se radi o snimci drugog nastupa u odnosu na originalnu verziju albuma, no s najvjerojatnije identičnom set-listom.

Box-izlazi u studenom, a već je sad dostupan za prednarudžbu. Nudi se nekoliko verzija; one na 3 CD-a cjenovno kreću od 40 USD, a one na 4 ploče od 85 USD. Kupci će uz samo izdanje dobiti i knjigu eseja na 144 stranice koja pismeno dokumentira razvoj benda u navedenom razdoblju, kao i brojne druge 'poklone', ovisno o tome koliko su spremni platiti.

Ovo je izdanje početak 'oživljavanja' kataloga kultnog benda koji je svoju priču počeo sirovim HC-punkom da bi kasnije prešao u alter-rock i power-pop vode te se konačno raspao 1987. godine. Gotovo sav neizdani materijal u rukama je Numero Group, kuće specijalizirane za reizdanja, a koja objavljuje i ovaj box-set. Iz izjava Numero Group i članova Hüsker Dü jasno je kako nas čeka još izdanja nakon ovog bogatog box-seta.