Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

skids

Četrdeset godina nakon osnutka i trideset i pet nakon izdavanja posljednjeg albuma, s novim se LP uratkom vraćaju kultni post-punkeri iz Škotske, The Skids.

Novi album zvat će se 'Burning Cities', a njegov izlazak najavljen je za 12. siječanj iduće godine. Prije nekoliko dana objavljen je i najavni singl 'A World on Fire', kojeg bend već neko vrijeme izvodi na koncertima. Album producira Youth, poznat po suradnjama s Verve i Primal Scream. 'Nevjerojatno sam uzbuđen oko ovog albuma. Ova glazba je središte svega u što ovaj bend vjeruje: istina, revolucija, glasne gitare i odbijanje da šutimo dok establišment nastoji uništiti šanse svih osim sebe', izjavio je pjevač Richard Jobson.

The Skids su sastav osnovan 1977., a njihovo prvo izdanje bio je istoimeni EP iz te godine. Nakon toga su potpisali za Virgin Records te izdali, od LP albuma, 'Scared to Dance' (1979.), 'Days in Europa' (1979.), 'The Absolute Game' (1980.) i 'Joy' (1981.). Grupa se potom raspala, a njihov gitarist Stuart Adamson, koji je ranije napustio bend, osnovao je poznati sastav Big Country. Ostali članovi su se bavili različitim projektima, a pjevač Jobson se okušao i u filmskoj industriji.

Bend se u međuvremenu okupio 2007. te nastupao do 2010., a potom su se ponovno razišli sve do prošle godine, kada su krenuli na obljetničku turneju. The Skids trenutno sviraju u sastavu Richard Jobson (vokal), Bill Simpson (bas), Mike Baillie (bubnjevi; sva trojica originalni članovi), Bruce Watson (gitara, prije u Big Country) i Jamie Watson (gitara). Originalni gitarist Stuart Adamson preminuo je 2001. godine.