Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

egzil

Nešto više od godinu dana nakon objave eksplozivnog albuma „Putanja“, Frenkie, Kontra i Indigo vraćaju se i predstavljaju album „Egzil“. Novo studijsko izdanje u Hrvatskoj je od danas dostupno u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa te u fizičkom CD obliku, kao i na vinilu.

Najavljeno singlom i videospotom „Đe Će Ko“ te pjesmama „Teorija zavjese“ ft. Zijah Sokolović, „Baš svi“ ft. Ćelo & Abdi i „Sad bi htjela“, novo izdanje donosi ukupno 13 pjesama za čiji je mix zaslužan Ryu Kawashima, dok master potpisuje Mischa Janisch (Sunshine Mastering, Beč). Novi album ispunjen je inovativnom produkcijom koju potpisuje Indigo te samouvjerenošću i agresivnošću Frenkiea i Kontre, koje pomiču granice balkanskog hip-hopa, ali i šire.

Proces stvaranja albuma trajao je godinu dana, a uspjeli su ga snimiti u svega pet. Baš kao i prethodno izdanje „Putanja“, i „Egzil“ je sniman u Red Bull studiju, no ovog puta u Japanu - gdje su za čitav materijal pronašli dodatnu inspiraciju. Sve pjesme snimljene su u Tokiju, gdje je nastala i naslovnica albuma, iza koje stoje fotograf Mario Ilić te Miran Lazić, odgovoran za dizajn.

FM Jam trojac - Frenkie, Kontra i Indigo prije same objave albuma slušateljima su predstavili i „Egzil Mix Tape (DJ Soul Mix)“ video-najavu albuma, u kojoj je dugogodišnji član FM Jam ekipe - DJ Soul u 10 minuta izmiksao sve pjesme s izdanja.

Prethodna godina bila je iznimno inspirativna za trojac – Frenkie je bio zauzet snimanjem i promoviranjem uspješnog singla „Daj Ga Na Gas“, nastao u suradnji s Who See za potrebe Tuborg Open kampanje, a za vrijeme koje su se spojili i s electro triom Major Lazer. Ubrzo nakon toga zaputili su se u Tokio, gdje su započeli kreativan proces koji je rezultirao studijskim izdanjem „Egzil“.

Album „Egzil“ od danas je u digitalnom obliku dostupan u Hrvatskoj, regiji i diljem svijeta. Hrvatskim fanovima izdanje je dostupno putem Deezera i Google Playa, te u fizičkom CD obliku, kao i na vinilu!

„Egzil“ - popis pjesama:

Tugy Plaky
4 Zida
Đe Će Ko
Repat S Rajo
Teorija Zavjese (feat. Zijah Sokolović)
Testament
Egzil
Molotov
Motaj Kablove
Tupakamaru
Baš Svi (feat. Celo & Abdi)
Sad Bi Htjela
San