Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

ant ep

Do prije nekoliko godina, iza imena The Ant stajao je kantautor Anthony Kukuljan, glavni krivac za debitantsko diskografsko izdanje LP (Love and Pain).

Stvari su se promijenile od izlaska LP-a krajem 2012., pa se tako nekadašnji ''one man band'' proširio na istoimenu četveročlanu ekipu poznatih riječkih glazbenika, koju uz frontmana čine bubnjar Branko Kovačić, basist Franjo Jardas i gitarist Vladimir Tomić. Pridružene je članove publika već upoznala u bendovima kao što su  Father, Moskva i Jonathan, a prijašnja su iskustva spretno uklopili u zvuk The Anta.

Evolucija The Anta vidljiva je u nadolazećem albumu simboličnog naziva 'HOLOGY', čijih je pet singlova već predstavljeno publici. Novo umjetničko ostvarenje najavljeno je singlom 'Just leave', a u sličnom su se tonu nizali i novi singlovi.

Posebna pažnja posvećena je videospotovima pa je tako drugi singl 'Skinny Little Lover' popraćen spotom snimljenim u pulskoj Areni. Ulogu protagonista utjelovio je mladi finalist TV showa Supertalent, Devin Juraj, koji je emotivnim plesnim pokretima pružio novu dimenziju progresivne glazbe The Anta.

Zanimljiv je i videospot singla 'Hey ho!' snimljenog uživo u 360° modelu, a singl 'Lies!' prati Anthonyjevoa autorska snimka iz New Yorka, ispunjena mračnom atmosferom i dobrim riffovima na kojima do izražaja dolazi Kukuljanov grungerski vokal. Iako pjesma traje tek nešto više od minute, ostaje dovoljno vremena za uživanje u progresivnim rock zvucima.

Svjetlo dana ugledao je i posljednji singl 'Hurts', kojim se završava prva u nizu glazbenih epizoda koje The Ant planira snimiti.

Anthony Kukuljan ponovno je zaslužan za glazbu i tekst novih singlova, dok su na aranžmanu radili i Branko Kovačić, Franjo Jardas i Vladimir Tomić. Produkciju singlova, snimljenih u riječkom studiju Megaphone, potpisuje Davor Tomić Pinky zajedno s osnivačem benda.

Gitara, tamna prostorija, potpuna tišina, putovanje po emotivnim cestama, a ponekad i izgledna doza seksualne maštarije, ključni su sastojci neofolkerske struje kojom Anthony plovi već dugi niz godina.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima