Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

TheChemicalBrothers FreeYourself video still 01 UniversalMusic

The Chemical Brothers za svoj aktualni singl „Free Yourself“ predstavljaju fenomenalan videospot, koji je nastajao unazad osam mjeseci, a rezultat je suradnje produkcijske kuće Outside i kreativnog studija The Mill.

Kreativni umovi koji stoje iza ovog spota ponovo su DOM&NIC, koji su vizualni identitet dali i singlovima „Hey Boy Hey Girl“ i „Wide Open“, a s kojima The Chemical Brothers surađuju već gotovo 20 godina.

Talentirani je dvojac komentirao koncept spota: „Vidjeli ste kako to izgleda kad ljudi plešu kao roboti, kad roboti plešu kao ljudi, ali nikad niste vidjeli da roboti plešu jednako loše kao neki ljudi. To je novost...“, rekli su i nastavili „Glazba The Chemical Brothersa dopušta ljudima da razmišljaju i djeluju izvan okvira, bilo da ih slušaju uživo ili da slušaju neku njihovu ploču – to je moment oslobođenja i prepuštanja glazbi. Upravo smo ovim spotom htjeli predočiti taj osjećaj, u obliku robota kao potlačene radne snage, koji se odjednom oslobađaju kroz glazbu i zabavu. Roboti se zabavljaju, roboti su šašavi i roboti rejvaju“.

Singl „Free Yourself“ prva je pjesma koju su objavili nakon hvaljenog „Born in the Echoes“, studijskog albuma iz 2015. godine, koji je ujedno i njihovo šesto izdanje koje je dospjelo na prvo mjesto najslušanijih albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu. Duo kojeg čine Tom Rowlands i Ed Simons, svakako je jedan od najpoznatijih britanskih bendova. Do sada su izdali osam studijskih albuma, od kojih se šest našlo na prvom mjestu najslušanijih u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pjesma “Free Yourself” hrvatskoj je publici dostupna putem radijskog etera, te digitalnih glazbenih platformi.