Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

abop

Audiovizualni sastav ABOP (After je bolji od partya) izdao je digitalni singl Right Now uz pripadajući službeni video u režiji Katrin Novaković. Singl najavljuje novi album kojeg očekujemo 2019. godine u izdanju PDV-a, a još neimenovani novi materijal će, kao i aktualnu pjesmu, producirati, miksati i masterirati pionir techno glazbe Petar Dundov. Bend je nedavno nenajavljeno pustio spot pred uzvanicima glazbene nagrade Ambasador, a nakon toga i na službenoj promociji u zagrebačkom prostoru MIKRO u AKC Medici.

Right Now dolazi pravovremeno, u trenutku kada je tiraža prvog istoimenog EP-a ABOP-a rasprodana, a od njegovog izdanja na proljeće 2016. bend je napravio nekoliko bitnih koraka. Nakon velikog koncerta u Tvornici Kulture i nastupa na brojnim ljetnim regionalnim festivalima, od kojih je svakako najznačajniji onaj na Dimensions Festivalu u Puli, prošle je godine ABOP prvo izdanje ukrasio europskom turnejom od 10 dana tokom koje je bend prošao kroz Mađarsku, Slovačku, Njemačku, Belgiju, Francusku i Sloveniju. Na ovoj turneji Pohoda Festival prozvao ih je balkanskim Elektroguzzijem, a polako, ali sigurno ABOP je gradio svoju europsku priču i tokom ove godine nastupima na češkom festivalu Rock For Churchill, bugarskom Hills of Rock i BUSH konferenciji u Budimpešti.
Novi singl ABOP-a predstavlja i novi smjer u kojem će se kretati zvuk benda, a očito je da se radi o zvuku koji je u skladu sa suvremenim kretanjima u elektroničkoj glazbi, uz jasni hommage počecima techno i house žanrova. Mlada redateljica Katrin Novaković, stop motion tehnikom dala je vizualni identitet za prvi službeni video grupe uz pomoć Igora Dropuljića, Andrija Santre, Petre Valentić i Martine Miholić.