Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

wl

Engleski post punk bend White Lies objavili su novi album “Five” kojeg će koncertno predstaviti u Tvornici kulture u nedjelju 10. ožujka.

White Lies su sve bolji s vremenom, “Five” je jedan od najodvažnijih povratničkih albuma, a kritika ga već hvali i kaže da izaziva osjećaj euforije, ali s oštricom, te podjednako pruža tugu i radost.

Album otvara “Time to Give” duga čak sedam minuta s kojom bend stvara zvučni zid. Od glasne himne “Ritual”, zvučnih eskapada “Big TV”, preko synthpop zvuka “Friends”, “Finish Line’” i “Denial” okrivaju melodične riffove, “Tokyo” trijumf synthova i popa, a “Believe It” i “Fire and Wings” za kraj pokazuju razvoj od starijeg bendovskog zvuka u kojem dominira gitara ka novom. Album “Five” pokazuje nove kreativne puteve ovog trojca iz zapadnog Londona, a u pjesmama pokazuju novo samopouzdanje i ovo je prekretnica koja ih je pogurnula u neke drugačije smjerove u istraživanju vlastitog zvuka i umjetničkih teritorija.

Pisanje i snimanje albuma odvijalo se na obje strane Atlantika. Radili su s dugogodišnjim poznanikom Ed Bullerom koji je producirao zadnja dva albuma, priključio se i inženjer zvuka James Brown (Arctic Monkeys, Foo Fighters), producent
Flood, te je dobitnik Grammya, Alan Moulder (Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails,
The Killers), zadužen za miksanje albuma.

Hvaljeni londonski bend White Lies novim studijski uratkom obilježava i 10 godina karijere, a zagrebački nastup bit će jedina prilika vidjeti ih u regiji na pratećoj velikoj europskoj turneji. Počevši već u siječnju, do kraja ožujka ih vodi na nastupe po UK-u, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Norveškoj, Danskoj, Poljskoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, Luksemburgu, Irskoj, nakon čega se sve nastavlja u Sjevernoj Americi i Meksiku.

Prije njih nastupit će Boniface i će predstaviti zarazne indie-pop himne koje su ga ustoličile kao novi pop talent.

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji 110 kn, a na dan koncerta cijena će biti 130 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb
Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr