Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

billie when

Američka teen-pop senzacija Billie Eilish nezaustavljivo pomiče sve granice pop glazbe i svojim talentom osvaja milijune obožavatelja diljem svijeta. Nakon što je objavila niz singlova koji su do danas skupili stotine milijuna slušanja na streaming servisima, mlada je pjevačica predstavila svoj debitantski album naziva „WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?“. Hrvatska publika album može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

„Album u svojoj suštini predstavlja ono što se u nama događa kad utonemo u san.“, kaže Billie, koja je inspiraciju za koncept albuma koji istražuje ljudsku podsvijest našla u njenom singlu „bury a friend“. „Nakon što smo dovršili ovu pjesmu, čitava mi se vizija albuma pojavila u glavi. Znala sam koje ću teme istraživati, kako će vizuali izgledati i kako će svi ti elementi zajedno činiti smislenu cjelinu.“, otkriva mlada pjevačica.

Singl „bury a friend“ predstavljen je uz zapanjujuć videospot, na kojem je radio redatelj Michael Chaves (The Conjuring 3). Spot je do danas pregledan više od 98 milijuna puta, a našao se i na popisu najgledanijih u Hrvatskoj.

Billie je svoje debitantsko izdanje najavila i singlovima „wish you were gay“, „you should see me in a crown“ i „when the party's over“, koje supotpisuje njen brat Finneas, ujedno i producent albuma. Pjesme su se pokazale kao pravi favoriti obožavatelja, a njihovi su spotovi na službenom YouTube kanalu talentirane Billie, koji broji više od devet milijuna pretplatnika, sveukupno pogledani više od 300 milijuna puta.

Billie Eilish pažnju je na sebe skrenula melankoličnom „Ocean Eyes“, a njena jedinstvenost i osebujan glas katapultirali su je prema statusu planetarno popularnog teen idola čije su pjesme na streaming servisima preslušane više od pet milijardi puta. Do sad je objavila EP "dont smile at me", koji je skupio više od 750 milijuna streamova, te na kojem su se našli uspješni singlovi "Bellyache" i "Watch". Pjevačica krajem travnja nastavlja s predvođenjem svjetske turneje koja je skoro u potpunosti rasprodana i koja uključuje nastupe na prestižnim glazbenim festivalima kao što su Coachella, Glastonbury i Leeds.