Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Cinkusi Picksiebner

Uspješna dugogodišnja suradnja dvaju bendova, Cinkuša i Picksiebnera, urodila je i prvim zajedničkim singlom „Vođe“, čiji tekst i glazbu potpisuju Marko Bregant i Zoran Perić.

Singl je u srijedu, 27.3. premijerno predstavljen u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja, a jučer, 8.4. je u Vijestima CMC televizije premijerno prikazan i spot.

Za audio produkciju singla zaslužan je, više puta Porinom ovjenčani producent, Dragutin Smokrović – Smokva, a spot je režirao Tomislav Fiket s kojim su Cinkuši već surađivali.

Pjesma „Vođe“nastala je pod utjecajem svakodnevnog zavirivanja u „televizijske izloge“, a uloge bendova u pjesmi smišljeno su podijeljene. Tako je uloga Picksiebnera više narativnog karaktera te su zaduženi za glazbenu pratnju i dočaravanje specijalnih efekata u pjesmi, dok su Cinkuši, na sebi svojstven način, odgovorni za vokalnu izvedbu refrena. Sam refren pjesme ujedno je i oda "Velikom vođi", a tko je Vođa, on, ona ili oni, na svakome je od vas da to otkrije i zamisli.

„Vođe“ ćemo vrlo brzo imati priliku čuti i uživo, na nadolazećem zajedničkom koncertu u klubu Boogaloo, 13.4., koji je ujedno i prvi zajednički cjelovečernji koncert bendova. Početak koncerta zakazan je za 20 h, a za ulogu zagrijavanja i after partya, zadužen je Kova Valungar Martinbreški.

Ulaznice:
Ulaznice za koncert u prodaji su putem Entrio sustava, Dirty Old Shopu, knjižari Rockmark te na blagajni kluba Boogaloo po cijeni od 60, a na dan koncerta, na ulazu po cijeni od 80 kn.