Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

crna kronikaNakon punih 40 godina od svog prvog nastupa, punk rock grupa CRNA KRONIKA vratila se na varaždinsku i hrvatsku rock scenu! Bend je prošle godine tri puta nastupio pred varaždinskom publikom - povratničkim koncertom u dvorištu Palače Sermage, na glavnoj pozornici Špancirfesta 2018. godine te zajedno s Prljavim Kazalištem na novogodišnjem koncertu u rasprodanoj varaždinskoj Areni.

Odlični nastupi i dobar kontakt s publikom potvrdili su da su ponovo spremni svirati i pisati nove pjesme, pa su krajem 2018. krenuli sa snimanjem svog albuma prvijenca kojeg najavljuju singlom 'Drži ritam' feat. Valter Kocijančić, odličnom punk rock dizalicom koja tjera na skakanje u nadi da nećete ostati jedini u masi poliveni pivom. Na pjesmi gostuje Valter Kocijančić, osnivač i član prve postave legendarnih Parafa iz Rijeke, koji je svojim nedavnim ''comebackom'' te nastupima sa svojim bendom Perspektiva također dokazao da je punk itekako i dalje prisutan.

Glazbu i tekst potpisuje Ignac Klarić,  a u aranžmanu mu se pridružuje ostatak benda kojeg čine Robert Kontrec, Srećko Kekez, Dejan Parlaj Žeta i Ivan Kronja.

Krajem 2018. krenuli su sa snimanjem svog prvog albuma, u suradnji s bivšim članom benda i prijateljem Robertom Kljajićem. Najavni singl i cijeli album snimljeni su u studiju Road Production - Ljutomer, a 12 novosnimljenih punkrock pjesama predstavit će krajem godine kada su najavili izlazak albuma. Produkciju pjesme potpisuje Dražen Gavrilović i studio Dražen Gavrilović @ Pod.room studio, a mastering potpisuje njemački studio OHHO Mastering i Saša Novak.