Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Hibrid ETC Melika Hadzic

Hibrid, etc. u suradnji s violinisticom Melikom Hadžić predstavljaju novi live video session snimljen u Sarajevu.

Nakon što su se upoznali prije dvije godine u Nizozemskoj, Hibrid i Melika su surađivali na studijskim materijalu, a tijekom srpnja imali su priliku zajedno nastupati na promociji knjige Zorana T Živkovića, te je na taj način nastala i ideja za snimanje ovog videa, koji je realiziran u produkciji etikete Podmornica / Submarine Vibes.

S novim videom, Hibrid, etc. nastavljaju raditi na konturama svoga zvuka i oblikovati ga u sada već prepoznatljivu i neobičnu formu. Nakon objavljivanja singla «Ne mogu da zaspim», trenutno završavaju i novi studijski album.

Melika Hadžic, rođena u Bosni i Herzegovini, s pet godina je počela svirati violinu. S petnaest godina imala je iza sebe više od stotinu javnih nastupa i primljena je na Muzičku akademiju u Zagrebu. Studije violine je nastavila na Univerzitetu u Bridgeportu (SAD), Muzičkoj akademiji u Beču, Internacionalnoj Menuhin akademiji u Švicarskoj, Kraljevskoj akademiji u Londonu, Univerzitetu u Indiani i Codarts-u u Rotterdamu, gdje je stekla, zvanje magistrice muzike. Senzacionalna je klasična i moderna električna violinistica, koja oduševljava publiku svojim nekonvencionalnim stilom.