Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 green day

Peterostruki dobitnici Grammyja i jedan od najvećih punk rock bendova današnjice, Green Day su predstavili novi singl "Father Of All…"! Najava je to novog zvuka, ali i istoimenog albuma koji očekujemo u objavi 7. veljače 2020. u suradnji diskografskih kuća Reprise i Warner Records.

Najava novog, trinaestog po redu albuma američkih punk rockera stigla je uz vijest o velikoj stadionskoj turneji The Hella Mega Tour koja Green Day u društvu sastava Fall Out Boy i Weezer dovodi u Europu već u lipnju iduće godine. Uz spomenutu turneju, Green Day će mjesec dana ranije održati i nekoliko samostalnih koncerata, a ulaznice su danas, 17. rujna puštene u prodaju na službenoj web stranici: https://greenday.com/tour

Formiran 1986. godine u Berkeleyju u Kaliforniji, Green Day je u trideset godina postao jedan od najprodavanijih svjetskih bendova svih vremena, s više od 70 milijuna prodanih ploča širom svijeta i 10 milijardi ukupnih audio i vizualnih streamova. Album Dookie iz 1994. godine, koji je prodan u više od 10 milijuna primjeraka i koji je postigao dijamantnu nakladu, nadaleko je popularizirao i oživio interes za punk rock glazbu. Njegova objava je katapultirala karijeru sastava s nizom #1 hitova te magazin Entertainment Weekly s pravom Green Day naziva "najutjecajnijim bendom svoje generacije".