Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

nirvana mtv

U povodu 25 godina od objavljivanja albuma najpoznatijeg MTV Unplugged koncerta, grupa Nirvana će objaviti reizdanje albuma "MTV Unplugged In New York" 1. studenog ove godine.

Album je izvorno objavljen 1. studenog 1994. godine i uključivao je ogoljene verzije klasika Nirvane, uključujući i: Come As You Are, Pennyroyal Tea i Something In The Way, kao i obrade drugih glazbenika, primjerice Davida Bowiea (The Man Who Sold The World), Meat Puppets (Plateau, Oh, Me, Lake Of Fire) i Lead Belly (Where Did You Sleep Last Night).

Kako javlja Spin, album je ostao upamćen kao bolan dokument umjetnika koji se boji sa svojim demonima čak i nakon što je Kurt Cobain doživio veliki uspjeh sa svojim bendom.

Album je objavljen posthumno i od tada je se smatra nezaobilaznim dijelom glazbene pop kulture i povijesti, ali i diskografije grupe Nirvana.

Reizdanje će biti prošireno, a uključivat će i pet izvedbi s probe (poslušaj gore) koje su ranije bile dostupne samo na DVD-u, a moći će ga se kupiti i kao dvostruki LP.

LP 1 - Side A

1. About A Girl
2. Come As You Are
3. Jesus Doesn't Want Me For A Sunbeam
4. The Man Who Sold The World

LP 1 - Side B

1. Pennyroyal Tea
2. Dumb
3. Polly
4. On A Plain
5. Something In The Way

LP 2 - Side C

1. Plateau
2. Oh Me
3. Lake of Fire
4. All Apologies
5. Where Did You Sleep Last Night?

LP 2 - Side D

1. Come As You Are (Rehearsal)
2. Polly (Rehearsal)
3. Plateau (Rehearsal)
4. Pennyroyal Tea (Rehearsal)
5. The Man Who Sold The World (Rehearsal)