Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

izdanja

Izdavačka kuća Dancing Bear napravila je pregled aktualnih interesantnijih inozemnih izdanja. U nastavku pročitajte više o albumima Stereophonicsa, Jamesa Blunta, Swansa, Editorsa i Marka Lanegana.

Stereophonics - "Kind"

Velški rockeri Stereophonics objavili su svoj jedanaesti studijski album kojim jure prema broju jedan britanske top ljestvice albuma, a već su najavili i prve datume velike europske turneje koja starta sredinom siječnja 2020.

Album "Kind", objavljen u zajedničkoj nakladi diskografskih kuća Parlophone i Elektra, snimljen je u samo jedanaest dana u studiju The Distillery, u Wiltshireu, ​a producirao ga je frontman Kelly Jones u suradnji s Georgeom Drakouliasom (Tom Petty & The Heartbreakers, Screaming Trees, Primal Scream). Zahvaljujući minimalnom korištenju tehnologije i studijske tehnike, ogoljen i sirov pristup glazbi zarobljen u snimci pruža slušateljima zadivljujuće i iskrene snimke jednog od najatraktivnijih bendova u Velikoj Britaniji. Pjesmama dominira Jonesov prepoznatljiv i emotivni vokal koji otkriva dosad neviđenu sirovu ranjivost. Rezultat je iskren album pun osjećaja nade i album koji stoji rame uz rame s najboljim radovima benda.
Album poslušajte na Deezeru.

James Blunt - "Once Upon A Mind"

Novi, šesti studijski album Jamesa Blunta, nazvan "Once Upon A Mind" izašao je u petak, 25. listopada. S ovim izdanjem James Blunt dodatno je pojačao svoju reputaciju oko pisanja iskrenih i emocionalnih pjesama s kojima se ljudi mogu poistovjetiti.

Kao prvi singl s albuma izdvojena je pjesma "Cold" sa svojim očaravajućim video spotom. Istaknut ćemo i činjenicu kako je njegov debitantski album "Back To Bedlam" iz 2004. godine proglašen jednim od 10 najprodavanijih albuma toga desetljeća. Novi album "Once Upon A Mind" možete nabaviti na CD-u i LP-u putem Dancing Bear webshopa, u Dancing Bear dućanima te svim boljim opremljenim prodavaonicama ploča, a možete ga poslušati i putem Deezera.

Editors - "Black Gold"

Miljenici hrvatske publike, birminghamski rock sastav Editors, predstavili su svoju prvu "best of" kolekciju naslova "Black Gold" koja donosi retrospektivu 15 godina uspješne karijere benda. Uz album je najavljena i velika europska turneja koja ih još jednom 8. veljače 2020. dovodi u Zagreb na njihov najveći samostalni koncert u Domu sportova!

Album "Black Gold" donosi odabir 13 pjesama objavljenih na njihovih šest studijskih albuma, poput rock uspješnica "Munich", "Smokers Outside The Hospital Doors", "Papillon" i "Ocean of Night", ali i pruža uvid u budućnost jednog od najvažniih otočkih bendova posljednjih desetljeća kroz tri potpuno nove pjesme. Himna ljetnih festivala, pjesma "Frankenstein" i naslovni singl "Black Gold" najavili su ovu sjajnu kolekciju, a s objavom albuma na digitalnim platformama otkriven je i nikad objavljeni singl "Upside Down".

Album je uz standardno CD izdanje dostupan i kao dvostruko deluxe izdanje na kojem se našlo i 8 "ogoljenih", akustičnih uradaka iz kataloga sastava, ovaj put pod naslovom "Distance: The Acoustic Recordings".

Mark Lanegan Band - "Somebody’s Knocking"

Nekadašnji frontman Screaming Trees i omiljeni gost zagrebačkih koncertnih prostora, Mark Lanegan, predstavio je jedanaesti studijski album "Somebody’s Knocking" koji već danas poslušajte na Deezeru. Mračni šarmer nakon 35 godina karijere i dalje drži do beskompromisne, sirove estetike kojom ne podilazi ni publici ni glazbenoj industriji, no četrnaest pjesama na novom albumu donosi iznenađenje u vidu hommagea mančesterskoj glazbenoj sceni '80ih.

Kao veliki fan sastava New Order i Depeche Mode, Lanegan je oduvijek imao želju stvarati zaraznu plesnu glazbu na tragu Novog vala pa se elektronika i sintesajzeri nisu tu našli slučajno. "Oduvijek me privlačila elektronička glazba, otkad sam bio klinac. Mislim da su ti elementi postali očitiji u mojoj glazbi kako mi se mijenjao glazbeni ukus dok sam sazrijevao. Puno toga što sada slušam je elektronika", otkrio je slavni glazbenik.

"Somebody’s Knocking" nije ni komentar ni alegorija minulim vremenima. Kao Laneganovo najbolje djelo, album pripovijeda vlastite priče i predstavlja vlastita čuda, prizivajući grozničave halucinogene vizije koje leže na postelji grubog rocka i blistave elektronike. A onda ih ostavlja da se probiju vlastitim putevima sve do naših najdubljih, najmračnijih korijena.

Novi album Mark Lanegan Banda, "Somebody’s Knocking" objavljen je 18. listopada ususret velikoj turneji u sklopu koje dolaze i u Hrvatsku 26. studenog 2019. u zagrebačku Tvornicu kulture.

Swans - "Leaving Meaning"

Tri godine nakon posljednjeg izdanja "The Glowing Man" stigao je "Leaving Meaning", dvostruki, 15. studijski album američkog sastava Swans, koji je objavljen 25. listopada putem etiketa Young God i Mute. Format albuma uključuje dvostruki LP, dvostruki LP, a također je dostupan za download i na streaming servisima, od kojih izdvajamo Deezer gdje ga možete i poslušati.

"'Leaving Meaning' je prvi album Swansa koji je objavljen nakon što sam raspustio line-up glazbenika koji su činili Swanse od 2010. do 2017." poručio je frontman Swansa, Michael Gira, te nadodao kako su na ovom albumu glazbenici dali veliki doprinos čitavom aranžmanu, svojom osobnošću, vještinama i ukusom.

Gostujući glazbenici na "Leaving Meaning" su između ostalog The Necks, Anna and Maria von Hausswolff, Baby Dee, Ben Frost, Jeremy i Heather koji čine folk duo A Hawk and a Hacksaw...



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici