Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Cincila Bez oblika album cover

Sarajevski alternativni bend Činčila je objavio svoj drugi po redu studijski album "Bez oblika", pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media iz Beograda. Album možete poslušati u nastavku.

Album "Bez oblika" se pretežno bavi tematikom koja je životno aktualna za mlade danas, ali i za sve one generacije koje „robuju“ uslijed društvenih kretanja prouzročenih surovim tranzicijskim procesima ka globalnom kapitalističkom režimu, u kojem konzumerizam diktira vrijednosti, i uspostavlja sistem u kojem je svaki vid individiualnosti suvišan, gdje na kraju i sama umjetnost opstaje samo kao roba.

Tekstovi na albumu tematski predstavljaju autorsko viđenje doživljaja mladih ljudi u odnosu na njihovu perspektivu te preispitivanje sebe i okruženja u kojem se nalaze, stila života koji izgleda da je neminovan i nametnut. Pozicija mladih u današnjem društvu je komplicirana i u sustavu ne obećava toliko pozitivnu budućnost, što ima i jak utjecaj na emotivno stanje današnjeg mladog čovjeka.

Frontmen benda Vanja Solaković kaže da je album "Bez oblika" prvenstveno za one što "vide, čuju i misle"! To se očigledno odnosi na progresivnu manjinu, koja je po njegovom mišljenju i globalno jedina nada da se stvari okrenu k pozitivnijem te smatra da se treba što više i naročito kroz umjetničko djelovanje, održavati progresivnost koju pružaju mladi.

Činčila je u sklopu ovog albuma najavila i mnogobrojne promotivne koncerte širom regije.

Mix i mastering albuma je radio Haris Saračević, a audio inžinjer je bio Kemal Sulejmanović.

Album "Bez oblika" je dostupan na svim online servisima te u fizičkom izdanju, koje možete nabaviti direktnom narudžbom preko Facebook stranice benda.